Erdoğan: Terör eylemlerinin temelinde finansal kıskançlık mı var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Acaba dünya sermayesi ve finansal sektör kıskanç mıdır? Bunun üzerinde düşünmekte fayda var. Son terör eylemlerinin temelinde veya sebepleri arasında bu kıskançlığın olması söz konusu mudur? Fakirlik, işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? İşsiz gençler müteşebbis olacaksa finans sektörü gerekli desteği veriyor mu?" dedi.

Erdoğan: Terör eylemlerinin temelinde finansal kıskançlık mı var?
Erdoğan: Terör eylemlerinin temelinde finansal kıskançlık mı var?
Bu içerik 709 kez okundu.
Reklam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ″Acaba dünya sermayesi ve finansal sektör kıskanç mıdır? Bunun üzerinde düşünmekte fayda var. Son terör eylemlerinin temelinde veya sebepleri arasında bu kıskançlığın olması söz konusu mudur? Fakirlik, işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? İşsiz gençler müteşebbis olacaksa finans sektörü gerekli desteği veriyor mu?″ dedi.

Erdoğan, B20 ve L20'nin bazı G20 liderleriyle yapılan ″Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve″ başlıklı ana oturumunun açılışında konuştu.

Konuşmasının başında Fransa'da düzenlenen saldırıları şiddetle kınayan ve Fransız halkına, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, şunları söyledi: ″Etkin ekonomi ve istihdam politikalarının uygulanabilmesi için işçi, işveren temsilcileri arasında güçlü bir sosyal diyaloğun tesis edilmesi şarttır. Bu diyaloğun G20 çerçevesinde başarılabilmiş olması memnuniyet vericidir. Türkiye dönem başkanlığı olarak G20'nin temel hedefleri olan güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümeye, kapsayıcılığı da ilave ettik. Büyüme sadece rakamlardan ibaret değildir, büyümenin kalitesi ve niteliği de önemlidir. Toplumdaki tüm kesimlerin refah artışında hak ettikleri payı almaları gerekiyor. Biz kapsayıcılığı daha fazla ve kaliteli istihdam oluşturulması, hayat standartlarının yükseltilmesi, eşitsizliklerin giderilmesi ve refahın yaygınlaştırılması olarak görüyoruz. Sizler de İş 20 ve Emek 20 olarak yaptığınız çalışmalarda kapsayıcı büyüme önceliğimizi samimiyetle benimseyerek G20'ye katkılarınızı sundunuz. Eylül ayında ortak bildiri kabul ederek G20 hükümetlerine çok önemli tavsiyelerde bulundunuz. Kapsayıcı büyümenin G20'nin kalıcı bir unsuru haline gelmesi konusunda İş 20 ve Emek 20'ye olan bu katkı ve birlikte çalışma anlayışı devam edecektir.″

Erdoğan, Türkiye'nin dönem başkanlığı yaptığı G20'de öncelik verilen bir başka konunun da ücretlerin milli gelir içindeki payının azalması olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ″Alın terini kutsal gören, emeğin karşılığının tam ve zamanında verilmesini emreden bir medeniyetin mensupları olarak bu konu bizim için çok önemli. Bu konuda Türkiye olarak başarılı sonuçlar elde ettiğimizi memnuniyete ifade etmek isterim. OECD içerisinde son yıllarda ekonomik büyümeyle birlikte eşitsizlik oranı da azalan bir anlayışla, azalan bir gelişmeyle ne yazık ki kendini göstermiş bulunuyor. Biz, bu konuda bu ülkelerden biri olduk.″

Erdoğan, daha sonra işverenler adına bir katılımcının sorusunu cevapladı.

Katılımcının sözlerinin soru değil tavsiye olduğunu belirten Erdoğan, ″Acaba dünya sermayesi ve finansal sektör kıskanç mıdır? Bunun üzerinde düşünmekte fayda var. Son terör eylemlerinin temelinde veya sebepleri arasında bu kıskançlığın olması söz konusu mudur? Fakirlik, işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? İşsiz gençler müteşebbis olacaksa finans sektörü gerekli desteği veriyor mu?″ diye sordu.

G20 sekretaryasının alınan kararların uygulanmasını takip etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ″Otururuz, güzel güzel konuluruz, sonra dağılır gideriz. Ama artık dünya netice alma noktasındadır.″ dedi.

Erdoğan, asgari ücretle ilgili bir soru üzerine de, ″Fakiri tahrik etmeyelim, paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım. Hepimizi ölüp gidiyoruz, paralar beraber gelmiyor, dünyada kalıyor, varisler bunu paylaşacak. Gel bunu işsizle bunu paylaş. Ondan sonra da gök kubbede hoş bir sâdâ bırak. Önemli olan bu. Öldükten sonra da sorma!″ şeklinde konuştu. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023