Panama'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırması'nın (USGS) Pazartesi günü bildirdiğine göre, Panama'yı Karayip adası Nargana'dan yaklaşık 37 mil (59 km) uzakta 5,4 büyüklüğünde büyük bir deprem vurdu.

Panama'da 5,4 büyüklüğünde deprem
Panama'da 5,4 büyüklüğünde deprem Harun Baskan
Bu içerik 523 kez okundu.
Reklam

Dernek, ülkenin başkenti Panama Şehri'nde kısa süreliğine sarsıntı yaşandığını iddia ediyor.

Orta Amerika ülkesinin IGC Jeoloji Enstitüsü, büyüklüğü 6,2 olarak tahmin edilen bir ön değerlendirme yayınladı. Hemen herhangi bir hasar bildirilmedi.

Bugün erken saatlerde USGS, eski adı Twitter olan X'te Salı günü Doğu Asya ülkesi Endonezya'nın Bali Denizi bölgesini 7,1 büyüklüğünde bir depremin salladığını duyurdu.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin merkez üssünün Endonezya'nın Mataram kentinin 203 km (126 mil) kuzeyinde ve Dünya yüzeyinin 516 km (320,63 mil) altında çok derin olduğunu söyledi.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi'ne göre, deniz tabanının derinliklerinde meydana gelen depremin tsunamiye neden olması beklenmiyordu.

Endonezya Jeoloji Ofisi'ne göre, Bali ve Lombok'un kıyı kesimlerinde yerel saatle 04.00'ten hemen önce hissedilen depremi, 6.1 ve 6.5 büyüklüğünde iki deprem izledi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023