Hindistan'ın LoC'ye açtığı ateş sonucu iki sivil şehit oldu, biri yaralandı

Hindistan'ın bölgede barışı teşvik etme arzusuyla ilgili anlatısının tam tersine, Hint Ordusu Kontrol Hattı'nın (LoC) karşısındaki Sattwal Sektöründe ayrım gözetmeyen ateş açarak iki Pakistanlının şehit olmasına, bir başkasının da yaralanmasına yol açtı. ordunun medya kanadından yapılan açıklama okundu.

Hindistan'ın LoC'ye açtığı ateş sonucu iki sivil şehit oldu, biri yaralandı
Hindistan'ın LoC'ye açtığı ateş sonucu iki sivil şehit oldu, biri yaralandı Harun Baskan
Bu içerik 697 kez okundu.
Reklam

Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) tarafından Cumartesi günü yayınlanan açıklamada, "Hindistan Ordusu, masum Keşmirlilere karşı her zamanki insanlık dışı yaklaşımını sergileyerek, Sattwal Sektöründeki bir grup çobana ayrım gözetmeksizin ateş açtı." 

Açıklamada, ateş açmanın bir sivilin şehit olmasıyla sonuçlandığını ve iki kişinin ağır şekilde yaralandığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra yapılan bir güncellemede ISPR, Hindistan'ın açtığı ateş sonucu yaralanan diğer kişinin yaralara yenik düşmesiyle ölü sayısının ikiye yükseldiğini söyledi.

Açıklamada, "Hint Ordusu'nun bugün Sattwal Bölgesi'nde masum Keşmirlilere karşı insanlık dışı bir yaklaşım benimserken sebepsiz yere ateş açmasının devamı olarak, bir sivil daha şehadeti [şehitliği] benimserken, bir sivil daha ağır yaralandı."

Ordunun medya kanadı şehitleri Obaid Qayyum (s/o Muhammed Qayyum, 22 yaşında) ve Muhammed Qasim (s/o Muhammed Din, 55 yaşında) olarak tanımladı.

ISPR, her iki şehidin de Tehsil Hajira'nın Poonch bölgesindeki Bara Dari Tetrinote köyünde ikamet ettiğini söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Hindistan Başbakanı'nın uluslararası düzeyde inşa ettiği anlatıya itiraz ederek yayınladığı  ortak açıklamaya da dolaylı atıfta bulunuldu.

"Yeni keşfedilen bir jeopolitik himayeyle hareket eden Hint güçleri, yanlış anlatılarını ve uydurma iddialarını doyurmak için masum canları alma planına girişti."

ISPR, Pakistan'ın LoC kuşağındaki Keşmirlilerin yaşamlarını korumak için kendi seçtiği şekilde karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu söyledi ve Yeni Delhi ile güçlü bir protestonun başlatıldığını ekledi.

Bildiride ayrıca, "Hindistan tarafına, Keşmirlilerin temel insan haklarına, özellikle de devredilemez topraklarını sürme haklarına saygı göstermesi hatırlatılır."

'Olayın zamanlaması Hindistan-ABD ortak açıklamasıyla bağlantılı'

Ulusal güvenlik uzmanı Muhammed Ali, Hindistan'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı yaklaşımının dört farklı yönü olduğunu söyledi.

"Dünya güçlerinin kendilerine çok önem verdiğini düşünüyorlar. Bunun dışında Pakistan'a yönelik terörizmle ilgili iddialara işaret edecek bir anlatı oluşturmaya çalıştılar." en çok

Ayrıca Hindistan'ın artık özgürlük savaşçılarıyla birlikte masum sivilleri de hedef aldığını söyledi.

"Bu, dünyanın önüne getirilmesi gereken Hindistan gerçeğidir."

Pakistan Ordusu ve buradaki Keşmirlilerin, LOC'ye saldırı başlatması durumunda Hindistan'a sert bir şekilde yanıt vermeye her zaman hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Ulusal güvenlik uzmanı, Modi'nin Biden ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray tarafından yayınlanan ortak açıklamaya da yorum yaptı.

Bu olayın zamanlamasının, Hindistan'ın Pakistan'a Joe Biden yönetiminin desteğini aldığını göstermeye çalıştığı ortak bildiriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023