Zaman Dursa, Teknoloji Durmayacak Gibi!
İrem İnce

Zaman Dursa, Teknoloji Durmayacak Gibi!

Bu içerik 97950 kez okundu.
Reklam

Teknoloji Dünyasında devlerin kapışması tüm hızıyla devam ediyor! Bilindiği gibi son yılların en flash şirketi kuskusuz Apple! Öyle bir şirket ki basından sayısız olaylar geçmiş ve her şeye rağmen dik durmayı başarmıştır. Bu basarînin en büyük payı elbette kurucularından Steave Jobs. Söylentilere göre Jobs ölmeden önce şirketin önümüzde ki 40 yılı aşkın sure teknoloji dünyasını yönlendirecek ve etkisi altına alabilecek teknolojileri hazırlayarak sadece üretimi yapılarak servis edilebilir hale getirerek hazırlamıştır. Bunun neticesi elbette satışlarda ki artışta gizli.

 

İkinci çeyrekte piyasanın 56,1 milyar dolarlık beklentisini aşıp 58 milyar dolar gelir elde eden Apple’ın net karının 13,6 milyar dolar olduğu açıklandı. Bu yılın ilk 3 ayında 61 milyon 170 bin adet iPhone satan Apple'ın net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı. Bu artış elbette şaşırtıcı bir şey değil. Neden mi? Son açıklamalara göre Dünya çapında 67 milyondan fazla ıphone satıldığı ifade edildi. Evet yanlış duymadınız 67 milyondan fazla! 

 

Aslında Apple şirketi sıfırdan var olmuş bir şirkettir. Su sıralar son raporlar göz onunda bulundurarak değerlendirildiğinde Apple firması Dünya nın en değerli şirketi olmayı başarmıştır. Bu basarî her yönüyle inanılmaz bir şey. Apple ın bilindiği gibi en büyük rakibi Samsung. Ama Samsung un yaptığı sert çıkışlarla müşterilerini bıktıracak seviyeye getirmiş ve basarîyi kendi elleriyle Apple  firmasına hediye etmişlerdir. Apple ise prensiplerinden hiç odun vermeden yoluna devam etmesi oldukça pahalı ürünleri olmasına rağmen müşteri seviyesini yukarılara taşımıştır. Şimdilerde ise Tüketiceler Samsung un yeni modellerini değil Apple in  yani iphone modelinin çıkmasını heyecanla beklemektedir. Watch modellerinde istediği basarîyi elde edemeyen ve piyasa üzerinde sok etkisi yaratmaya niyetli olan Apple firması önümüzde ki Iphone modellerinde büyük ölçüde değişikliğe gidecek olması hiç kuskusuz müşterileri tarafından beklenmektedir.

 

Geçtiğimiz yıllardan günümüze bakıldığı zaman düzenli bir satış grafiği sergileyen Apple son modeliyle satış grafiğinde tavan yapma derdindeler. Büyük olasılıkla bunuda gerçekleştireceklerdir. Suda bir gerçek ki artik tüketiciler urunun fiyatına bakmazsızın alıyorlar. Bunun nedeni hoş ve âlımsı konseptin büyük payı var. Son gelen bilgilerde ise Iphone 7 modelinin her zaman ki gibi Eylül ayı sonlarına doğru satışa çıkacağıdır. Elbette Samsung yine her zaman ki gibi aceleci davranarak Iphone dan önce piyasaya yeni sürdüğü Samsung S6 Edge modeli ile başarı yakalama peşinde. S6 Edge model ve yapı olarak teknoloji dünyasında ilk olma özelliği taşımakta. Ama asıl merak edilen ise bu kadar sık telefon üreten bir firma olarak başarıyı gerçekten yakalayabilecek mi? 

 

Bunların yanında işlemcisiyle eleştirileri üzerine çeken Apple firması aslında eleştirilerin ne kadar yersiz olduğunu hızıyla ve yapılan testlerde kanıtlamıştır. Son olarak piyasaya sürdüğü yeni Apple Music uygulaması ile dikkatleri çekmeyi başaran Apple bu uygulaması ile büyük beğeni almıştır. Müzik keyfini doruklara çıkaran Apple Music  uygulaması artık iphone modellerinde hiçbir müzik yüklemeden istenilen müziği kullanıcılar dinleyebilecek. 

 

 

Teknoloji dünyası sadece şirketlerin sahne aldığı bir savaş ortamı değil artık. Firmalar çıkardığı modeller ile adeta teknoloji savaşına girdiler. Piyasayı alt üst eden iki devin kapışması herkesi heyecan için bırakıyor. Bu savaşta ve girdikleri mücadelede herkesin de bildiği gibi Apple bir adım önde gözüksede, samsung attığı hızlı adımlarla Apple dan kalır yanı olmadığını göstermekte. Teknoloji dünyasını sırtlayan bu iki devin son atılımları neler olacak? Merakla bekliyoruz...

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023