Kol Kaslarınızı Egzersizle Sıkılaştırın
İrem İnce

Kol Kaslarınızı Egzersizle Sıkılaştırın

Bu içerik 1218 kez okundu.
Reklam

Gerek zayıflama sonucu, gerekse de yaşlanma nedeniyle kol kaslarında sarkmalar oluşabilir dolayısıyla çok da şık görünmeyen bu görüntüyü ortadan kaldırabilmek için çeşitli yöntemler olsa da en sağlıklısı egzersiz yaparak kol kaslarını sıkıştırmaktır.

Artık günümüzde cerrahi müdahale ile de kol kasları sıkıştırılsa da, bu tür operasyonlara en son çare başvurmak öncelikle spor yaparak, egzersizlerle başa çıkmaya çalışmakta fayda var.

Eğer genç yaşlarda kol kaslarınızı spor ve egzersiz yoluyla güçlendirmediyseniz zaman kimseye iyi niyetli davranmıyor ve zamanla yaşlanma ve yer çekimi gibi etkenlerle de arka kol kasları sarkma yapar ve erkek ya da kadın fark etmeksizin bu durum herkesin çok da hoşuna gittiği ve beğendiği bir durum olmaz.

Ancak bu hoşlanılmayan görüntüden uygulaması son derece kolay ve pratik olan 5 farklı egzersiz hareketi ile kurtulmanız artık mümkün.

Uzman spor danışmanlarının tavsiyeleriyle uygulayabileceğiniz size aşağıda sunacağımız spor aktiviteleri yani egzersizlerle eski halinize, sıkı kollarınıza yeniden kavuşabilirsiniz.

İşte uzmanların günde çok az zaman ayırarak son derece kolay uygulayabileceğiniz 5 kol sıkılaştırma hareketi önerisi:

1- Arka Kol Çalışması

Bir sandalyenin ya da pilates topunun ortasına oturarak başlayın ve elinize bir dambıl alın. Dambılın olduğu kolunuzu dirseğinizden 90 derece açıyla geriye doğru bükün ve dambılı kafanızın arkasına doğru indirin, diğer eliniz de bu arada kolunuzu desteklesin.

Bu durumdayken kolunuzun yalnızca dirsekten gerisini kullanın ve dambılı yukarıya doğru kaldırarak, kolunuzu düzleştirin. Her iki kol için ayrı ayrı 12 kez bu tekrarı gerçekleştirin.

2- Arka Kol Çalışması

Sabit olan bir yerin kenarına oturun bu bank ya da bir sandalye olabilir, kalçanızın yan tarafından ellerinizle oturduğunuz alanın kenarını tutun. Dizleriniz bükülü bir durumda iken ayaklarınızı biraz ileriye alın, bir adım kadar yeterli olacaktır. Ve kollarınızı direklerinizden bükün ve kalçanızı yere doğru yaklaştırın. Nefes alın, aldığınız nefesi verirken yeniden yukarı çıkarak başladığınız noktaya geri dönün ve bunu 12 x 2 kez yeniden tekrarlayın.

3- Arka Kol Çalışması

Yere bir mat serin ve kollarınızı ve bacaklarınızı bu matın dışında kalacak şekilde açın ve ellerinizi yere koyarak şınav pozisyonuna geçin. Dirseklerinizi kırarak göğsünüzü yere yaklaştırın ve ellerinizle yeri iterek kollarınızı düzleştirin ve yeniden eski halinizi alın. Bu hareketi de 12 x 2 kez yeniden tekrarlayın.

4- Arka Kol Çalışması

Her iki elinize dambıl alarak, kollarınızı düz bir şekilde kalçanızın yanına alın. Avuç içleri arka tarafa bakmalı ve kollarınızı düz bir hareketle arkaya doğru ittirin. Bu hareketi yaparken dirsekler düz olmalı ve kolları her arkaya geri itişinizde nefesinizi veriyor olmalısınız. Bu hareketi de 12 x 2 kez yeniden tekrarlayın.

5- Arka Kol Çalışması

Ayaklarınızı omuz hizasında açarak dik durmalısınız. Her iki elinizde dambıllar olmalı ve avuç içleri birbirini görecek şekilde başınızın üstünde birbirine yaklaştırarak tutun. Dirsekler sağa sola oynamamalı ve kolunuzu kıvırarak ağırlıkları başınızın arka tarafına indirin. Aldığınız nefesi dirseğiniz sabit tutuğunuzda ağırlığı yukarı iterken verin. Bu hareketi de 12 x 2 kez yeniden tekrarlayın.

Eğer sizin bir dambılınız yoksa siz de içi su dolu ufak su şişelerini bu ağırlıklar yerine kullanabilirsiniz.

Uygulayacağınız bu beş farklı egzersiz ile düzenli olarak çalıştığınızda kısa sürede bu sorunu ortadan kaldırmış olduğunuzu göreceksiniz. Egzersizleri hayatımızın her döneminde yaşam tarzı haline getirerek sağlıklı bir yaşama kavuşmak mümkün.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023