Saçlarınızı Hızlı Uzatma Tüyoları
İrem İnce

Saçlarınızı Hızlı Uzatma Tüyoları

Bu içerik 1345 kez okundu.
Reklam

Yaz ayları geldi, sıcak havalarla birlikte davetler ve düğün programları da ardı ardına yapılmaya başlandı. Gerek sizin bir organizasyonunuz olsun gerekse de bir yakınızın hiç fark etmez o davete uzun saçlarla gitmek istemeniz bir kadın olarak en doğal hakkınız. Eğer siz de saçlarınızı uzatmakta zorluk yaşıyorsanız sizin için hazırladığım hızlı saç uzatma tüyolarını mutlaka okumalısınız.

 

Saçınızı kısa bir zaman içinde uzatmak için kesinlikle saçların kırılmadan uzaması lazım. Gün içinde saçınızı tararken, toplarken ya da fön işlemini yaparken ne yazık ki saçın kırılması mümkün hale gelebiliyor. Bu sebeple de olabildiğince dikkatli olmamızda yarar var.

 

 Fön çektirmeden önce kesinlikle saçınızın ısıya dayanıklı bir duruma gelmesi için saç tipine uygun olan, saçı ısıya karşı koruyacak bir ürünü kullanmamız iyi olacaktır.

 

 Saçınız kuru iken asla zorlayarak taramamak gerekiyor. Kuru saçı taramaya çalışmak saçın ciddi şekilde zarar görmesine neden olur. Nemli ya da ıslak saçın taranması daha az yıpratıcı olacaktır.

 

Saç derinize ve saç tipine uygun olan şampuan ya da ürünleri kullanmak da faydalı olacaktır. Saçın daha yumuşak bir form alması için de saç uçlarına krem uygulanabilir. Ancak kesinlikle diplerine krem uygulamamalısınız. Çünkü bu uygulama saç derisine zarar verebileceği gibi aynı zamanda kepek oluşumuna da neden olabilir.

 

Saç kökleri, saç tellerine ve uçlarına hayat veren bir organdır. Saç kökleri genel olarak normal durumlarda saç tellerine yeni saçlar ekler ve saçın uzamasına neden olur. Ancak saç kökünün beslenmesinin bozulması durumunda saç uzaması yavaşlar. Buna damarları büzen etkisi ile sigara, kan dolaşımına etki eden ve bozulmasına neden olan besinler ve oksijenin saç hücrelerine ulaşma problemleri de etken olan unsurlar arasındadır.

 

Stres de salgılanmasına neden olan adrenalin ve de diğer hormonlar kanalı ile saç köklerinde ve damarlarda daralmaya neden olurken, saç köklerindeki beslenme düzenini de bozar. Stresi düşürecek şekilde önlem almak saçın uzaması için önemlidir.

 

Ayrıca saç derisine uygulayacağınız hafif masaj ya da sıcak havlu uygulaması başınızda kan dolaşımını arttırır ve saç köklerinizin de normal bir şekilde besin almasını sağlar. B vitamini açısından da son derece zengin olan sebze havuç da sağlıklı saçı korumak ya da yeni sağlıklı saçların oluşmasında kilit ve ciddi bir rol almaktadır. E vitamini ve Omega 3 bakımından oldukça zengin bir besin olan ceviz de saçın hızlı uzaması ve saç tellerinin güçlü olmasında en etkili yollardan biridir. Bol oranda protein içeren yumurta da saçın sağlıklı, güçlü ve uzun olabilmesinde büyük paylardan birine sahiptir. Bu nedenle günde yiyeceğiniz bir tane haşlanmış yumurta ile hem saçınızı güçlendirebilir hem de genel sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

 

Ayrıca size önereceğim son olarak saçınızın uzamasını hızlandırmak adına yapılacak en güzel şey doğru ve kaliteli saç ürünleri kullanmak, düzenli ve yeterli şekilde uyumak, bol su içmek ve sağlıklı beslenmek de önemli unsurlar arasında yerini alır.

 

Siz karma, normal, yağlı ya da kuru saç tiplerinden hangisine sahipseniz fark etmeksizin bir çok güzellik mağazasında bulabileceğiniz ürünleri kullanabilir ya da doğal saç maskelerinden faydalanabilirsiniz. Sanal alem üzerinde bir çok formül bulabileceğiniz gibi zeytinyağ, sarımsak ve yumurta karışımı ile yapacağınız saç maskesi size istediğiniz parlaklık ve sağlıklı görüntüyü kısa sürede sağlayacaktır. Ancak yumurta ve sarımsak kokusu nedeniyle bu maskeyi hafta sonlarında uygulamanızı önemle tavsiye ederim…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023