Doğum Sonrası Beslenme
İrem İnce

Doğum Sonrası Beslenme

Bu içerik 2258 kez okundu.
Reklam

Doğumun ertesinde bütün ilgi bebeğe yönelirken, anne de beslenme düzeninde ve sağlığında aksamalar yaratmaktadır. Süt yapsın mantığıyla bir çok gereksiz besinin tüketilmesi aslında yanlış bir anlayış olmakla birlikte annenin sağlığında da sorunlar yaratabilir. Yeter ki bebek beslensin diyerek tüketilen yanlış besinler annenin vücudunda değişikliklere neden olurken, daha sonra vermesi çok zor hale gelen kilolar yaratabilir. Dolayısıyla doğum sonrasında uygulanacak beslenme önerileri ve diyet programları ile hem süt arttırılması sağlanır hem de annenin gereksiz kilo alımı engellenmiş olur. Size bir kaç öneri ile gereksiz yere alınan bu doğum sonrası kiloların nasıl verileceğini sunacağız.

Az yediğiniz düşünülse de yine de yüksek kalori içeren besinleri azaltın hatta yememeye özen gösterin.

Bebeğiniz ve kendiniz için bebeğinize ilk 6 ay mutlaka anne sütü verin. Bu bebeğinizin sağlıklı gelişmesine sizin de daha pratik şekilde kilo kontrolü sağlamanıza olanak tanır.

Dengesiz beslenmekten ve sağlıksız diyet uygulamaları ile beslenmekten uzak durun.

3 ara 3 ana öğün mantalitesini uygulayın ve günde bu şekilde beslenin.

Diyet programınızda mutlaka bol su tüketimi yer almalıdır.

Bütün besin öğelerinden yeteri kadar almaya çalışın.

Spor ya da egzersiz yaparak fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Peynir, yoğurt ve süt ürünlerini mutlaka tüketin.

Uzmanla görüşerek, onun desteğini alabilirsiniz.

Eski halinize dönmeyi ve kilo vermeyi görev olarak değil de, yaşam biçimi haline getirin. Sizin sağlığınızın yerinde olmasının bebeğinizin gelişimi için çok önemli olduğunun farkına vararak hareket etmelisiniz. Doğum sonrası beslenmede ya da diyet programı uygulamada uzman bir doktordan yardım almak ve ona göre bir beslenme programı oluşturmak en sağlıklı yöntem olacaktır. Düşük kalorili yiyeceklerle beslenebilirsiniz. Bebeğiniz için de faydalı ve uygun olacak fıstık, fındık, ceviz ve badem gibi çerezleri ara öğünlerde mutlaka tüketin. Kendinize de zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Şu an için eski halinize dönmek hayal gibi görülse de kendinizi bunaltmadan, sakin ve sabırlı bir şekilde uygulayacağınız diyet programları ile sonucu göreceksiniz. Kilo vermek uzun ve meşakkatli bir iş gibi görünse de sabır ve sebat ile mutlaka başaracaksınız.

Eğer hamilelik döneminde eskiden olduğu gibi iki kişilik yemek yeme durumuna kapılıp, gereğinden fazla ve kalorili yiyecekler tüketirseniz daha sonra bu kiloları vermek de zor olacaktır. Hamilelikte de doğru beslenme yöntemleri ile yalnızca bebeğinizi geliştirebilir, size kalacak fazla kilo alımını da engellemiş olursunuz. Doğumla birlikte de gidecek olan kilolarınız emzirme döneminde de tamamen yerine oturacak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan süreci atlatmış olursunuz ancak süreç bir kere kaçtı mı ondan sonra zor bir zaman süresi sizi bekliyor olacak.

Önemli olan hamilelikte de doğum sonrasında da doğru ve dengeli beslenmektir. Yanlış beslenme sizin kilo almanızı sağlarken, bebeğinize de ekstra hiçbir unsur sağlamayacaktır. Dolayısıyla doğru beslenme hem sizi hem de bebeğinizi besleyecek, sizin kilo almanızı engellerken bebeğinizin sağlıklı gelişimine neden olacaktır.

Hamilelik sırasında egzersiz yapabileceğiniz gibi spor anlayışını doğum sonrasında da sürdürebilirsiniz. Beslenme düzeni ve spor yapmayı bir hayat standardı haline getirerek kendi sağlığınızı koruyabilir, mutlu bir anne olarak mutlu çocuklar yetiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken kulaktan dolma bilgilerden uzak durmak olmalıdır. Çünkü bu süreçlerde herkes fikir sahibi olup, mutlaka bir şeyler adapte etmeye çalışacaktır tüm bunlardan uzak durarak, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak da bu süreci gayet iyi, güzel, mutlu ve sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023