Aşkı Nasıl Bilirsiniz?
İrem İnce

Aşkı Nasıl Bilirsiniz?

Bu içerik 2211 kez okundu.
Reklam

Oldukça başarılı bir aşık olabilirsiniz ancak bu aşkla ilgili her şeyi bildiğiniz anlamına gelmez. Çünkü eminim aşkla ilgili bilmediğiniz ve öğreneceğiniz daha çok şey vardır.

 

Aşkla ilgili çarpıcı gerçekler..!

 

Dünyanın bir yerinde ruh eşinizin var olduğuna inanıyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Yalnızca ruh eşini bulmak fikri nedeniyle bir çok kadın normal duygusal bir ilişki değil, stresli bir ilişki yaşamaya mahkum kalıyor. Aylarca sevgilisini çeşitli testlerden geçiren ve onun diğer ruh eşi olup olmadığını anlamaya çalışan kadınlar birden çok yersiz ve anlamsız ilişkiler ve süreç yaşamak zorunda kalıyorlar. Bir de şu yönünden bakın, seneler geçiyor ve hepimiz olgunlaşıyoruz. Yaşamdan beklentilerimiz de doğal olarak değişirken, aşktan ve insanlardan beklentilerimiz de değişmiş oluyor. Yani 20’li yaşlarda beyaz atlı prensi beklerken, 30’lu yaşlarda farklı özellikler aramaya ve beklemeye başlarız. Karşınıza belirlediğiniz kriterlerin bir çoğuna uygun olan biri çıktığında yalnızca bir iki kriter uygun olmadığı için ondan hemen vazgeçmemelisiniz. Kafanızda hayalini kurduğunuz profile tam tamına uyan biri olur da olmayabilir de. Elinizde var olan gerçek sevgiliden yalnızca boş hayaller nedeniyle sakın ama sakın vazgeçmeyin.

 

İlk görüşte aşk var mıdır?

 

Arkadaş sohbetlerinizde, aşk romanlarında ve şarkılarda en çok adı geçen ve tartışılan konulardan bir tanesidir ilk görüşte aşk… Peki siz ilk görüşte aşka inanıyor musunuz? Şöyle bir örnek versek yanlış olmaz sanırım. Mesela hayvanları incelediğimizde hayvanlar çiftleşme zamanları sona ermeden hemen her tür kendine uyan bir eş bulmak durumunda kalıyor. Yani çiftleşme belli dönemlerde olması gerektiği anlarda oluşuyor. Yani spontane, bir anda gelişiyor ve birleşiveriyorlar. İnsan beyninin de neredeyse aynı şekilde programlandığı düşünülürse insanlar da ilk görüşte aşık olabilirler.

 

Birliktelik ama nasıl?

 

Birisine aşık olduğumuzda neredeyse günün tamamını onunla birlikte geçirmek isteriz değil mi? Aslında aşkın kalıcı olması için kendimizi frenlememiz gerekiyor. Neden mi? Çünkü böylesine güzel başlayan ve birbirini seven iki insanın ayrı kalması durumunda vücutları norapineprin ve dophamin denen ve aşkı olumlu yönde etkileyen bir takım kimyasal maddeler salgılar. Mesela Çarşamba gününü birlikte geçirdiyseniz, Perşembe akşamını ayrı geçirmeye çalışın. Böylece de hafta sonu yapacağınız görüşme çok da ateşli ve sıcak olacaktır.

 

Erkek ve kadın ne kadar birbirine benzer?

 

Aslında her zaman kadınların aşkta son derece hızlı oldukları düşünülse de gerçek olan bu değil. Erkekler kadınlardan daha hızlı ve çabuk aşık olabilirler. Erkekler görsel uyarıcılara daha fazla ve hızlı bir şekilde karşılık verirken, gözlerine hitap edecek olan kadınlara daha kolay bir şekilde duygular besleyebilirler.

 

Belki de beklememek mi gerekir acaba? Çünkü bugüne kadar yaşadığınız en doğal ve en güzel ilişki de (ne kadar mutlu sonla bitmemiş olsa da) sponten yaşanan değil midir? Beklediğinizde, aradığınızda , gözünüzü dört açtığınızda asla o aradığınız kişi ile karşılaşamaz ve karşılaşmadığınız için de ayrı bir acı hissi duyabilirsiniz. Yalnızlık gerçekten bir kadının duyabileceği en kötü hislerden biri. Çünkü sosyal ve ekonomik hayatın her alanında olmayı başaran kadınlar yalnızca omuzlarına yaslanacağı güçlü, duyarlı, romantik bir adam arayışını sürdürmeyi tercih ederken belki de kaybettikleri en önemli nokta da yukarıda bahsini ettiğim gibi yalnızca dört dörtlük birini bekliyor ve arıyor olmalarından kaynaklanıyor. Böyle düşündüğünüz zamanlarda bir de dönüp aynaya bakmakta fayda var aslında. Peki biz dört dörtlük müyüz? Umarım dilediğiniz ve aradığınız en güzel aşk yakınlarınızda bir yerdedir…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023