Türkiye’nin Ekonomi Durumu
İrem İnce

Türkiye’nin Ekonomi Durumu

Bu içerik 2258 kez okundu.
Reklam

Türkiye’nin ekonomisi bazı kişiler tarafından yeterli bulunsa da bazı insanlar tarafından da yetersiz bulunmakta. Bunun sebebi kuşkusuz ki dünyanın en iyi ülkeleriyle  karşılaştırılıyor olmasıdır. Peki neden böyle diyorum gelin bunu inceleyelim.  Türkiye dünya sıralamasına baktığımız da dünyanın en iyi 16. Ekonomisi olarak görülüyor. Bunun yanı sırada dünyanın en önemli ve en büyük ekonomi ülkelerini içinde barından G-20 de aktif olarak yer aldığını biliyoruz. Aynı şekilde de Avrupa da da 6. sırada yer alıyor. GYSİH e baktığımızda ise yaklaşık olarak 800 milyar ABD doları ile yine dünyanın en güçlü ekonomileri arasındadır. GYSİH büyüme oranında ise Çin Halk Cumhuriyetinden sonra dünyanın en hızlı büyüyen 2. Ekonomisidir.

 

Türkiye aynı zamanda turizm de dünyanın en fazla gelir elde eden ülkeleri arasındadır. Yaklaşık olarak 29,5 milyar dolar ile Avrupa’nın da en fazla ziyaret edilen ülkeler arasında 4. Sıradadır. Türkiye ticarette ise Avrupa’nın en köklü şirketlerine sahiptir. Bu şirketlerin ekonomiye katkısı azımsanmayacak kadar fazladır. Peki Türkiye’nin her ülkenin olduğu gibi yetersiz kaldığı alanlarda var elbette. Dünyanın en büyük ekonomisi olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletlerinin de büyük bir oranda bulunduğu işsizlik oranı Türkiye'ninde acı tabloların dandır. Türkiye %10 luk iş oranı ile dünya sıralamasında alt sıralarda diyebiliriz. Ayrıca ihracat ve ithalat miktarlarına bakar isek ihracat 157,6 milyar dolar ile iyi durumdadır. Fakat ithalat 242,2 milyar dolar olması Türkiye’nin 84,5 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı olduğunu görüyoruz.

 

 

Genel olarak Türkiye gelişmekte olan ekonomisi, 200 den fazla ülkeye yapmış olduğu ticaret ile büyümeye kararlı olan bir ülkedir. Buda Türkiye’nin daha iyi bir ekonomi olmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023