Günümüzde yaşam koşulları
İrem İnce

Günümüzde yaşam koşulları

Bu içerik 2553 kez okundu.
Reklam

Yaşam, her bilim dalında aynı anlama gelen ancak o dala ait farklı tanımlar ile anlatılan ve canlıların yaşadıkları süre boyunca bulundukları ortam ile gösterdikleri faaliyetlere denir. En basit haliyle tanımı bulunan yaşam biyolojik açıdan, biyofizik açısından, felsefe açısından düşünüldüğünde farklı farklı tanımlarla açıklanır. Peki ister istemez ömrümüzün sonuna kadar sürdürdüğümüz yaşamımızın koşulları ve bulunduğunuz ortam sizce sizi mutlu etmeye yetiyor mu? Ya da yaşamınızı istediğiniz şekilde sürdürmeye çalışmak sizi çok zorluyor mu?

 

 Günümüzde yaşam koşulları eski dönemlere oranla daha rahat ve lüks içinde olmasına rağmen insanlar bunu elde etmek için makineleşmiş ya da kalıplaşmış şekilde hareket etmek zorundalar. Kimi zaman sosyallikleri giderek azalan insanların paylaşım alanları ya da sosyal ortamları dahi artık bir ekran karşısında yaşanmaktadır. İnsanlar gitgide en yakınlarıyla en uzak düşmekte, en uzaktakiler ile de yakınlaşmaktalar. Örneğin aynı evin içinde yaşayan iki kardeş birbirleriyle muhabbet etmezken internet üzerinden görüntülü arama ile yurtdışındaki herhangi bir arkadaşıyla saatlerini geçirebilir. Peki günümüzde yaşam koşulları lehimizde olan yönleriyle kalsa aleyhimize dönen taraflarını da elimizden geldiği kadar kısıtlayabilsek. Yeni nesiller yetiştirirken bu konuya özellikle dikkat etmek gerekir. Küçücük çocuğumuza evcilik oyunları yerine tablet ve telefonlarda oyuna alıştırırsak çocuğumuzun dış ortamlarda sosyal hareket etmesini bekleyemeyiz ya da kurmuş olduğu sohbetin normal bir sohbet olmasını bekleyemeyiz.

 

Sahip olduğumuz şeyler için çok fazla bedel ödüyoruz, çok fazla şeye sahip olmak istiyor azla yetinmeyi bilmiyoruz. Baba ve annelerimize baktığımızda tek çeşit yemek ile mutlu olan huzuru ön planda tutan, bir gömlek bir etek bir başörtüyle bir yılını geçiren insanlar görürken kendimize ve bugünkü çevremize baktığımızda hayretler içinde kalıyoruz. Dolaplar dolusu kıyafetler içerisinde üzerimize uygun olanı seçemiyor, bir yığın ayakkabıdan yakışanı bulamıyoruz. Günümüzde yaşam koşullarından yakınıyor ancak değiştirmek için hiçbir çaba göstermiyoruz. Yaz kış demeden domatesli patlıcanlı sofralarımızı kuruyor sayısız çeşide ulaşıyoruz ancak sahip olduğumuz şeyler için şükretmeyi bilmiyoruz, gözümüzü doyuramıyor ve her zaman daha iyisini isterken sahip olduklarımızın tutsağı olduğumuzun farkına varmıyoruz.  Kimseden geri kalmak istemiyoruz kendimizle dahi bir yarış halindeyiz.

 

Günümüzde yaşam koşulları ağır evet ama işimizi zorlaştıran biraz da bizler değil miyiz? Bir düşünün eskiden her köyde ya da şehirde bir ya da birkaç araba varken şimdi herkesin şahsi arabasının olması neyin göstergesi ihtiyaçlarımız o zaman da iyi ya da kötü sağlanıyordu peki bugün ki memnuniyetsizliğimiz neden?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023