Akılı Telefonlar, Aklımızı Mı Aldı?
İrem İnce

Akılı Telefonlar, Aklımızı Mı Aldı?

Bu içerik 1345 kez okundu.
Reklam

Akıllı telefonlar android işletim sistemi kullanan telefonlardır. İlk üretilen telefonların aksine akıllı telefonlar dediğimiz bu cihazlar ve daha fazla işlem yapma kabiliyetine sahiptir. Hafızaları ilk kendilerinden önceki telefonlara göre çok daha fazla ve işlemci hızları çok daha yüksektir. Akıllı telefonlar,  telefon dünyasında teknolojinin ulaşacak olduğu en uç noktalardan birisidir aslında.

Peki Akıllı telefonların hayatımızdaki etkisi nasıl oldu ? Bizi iyi veya kötü yönde nasıl değiştirdi ? Akıllı telefonların kullanılmaya başlaması ile, bir hayatımız aslında çok daha fazla kolaylaştı diyebiliriz. 

Daha öncesinde sadece iletişim kurmak ve mesajlaşmak için kullandığımız telefonları, şuanda birçok yerde rahatça kullanabilmekteyiz. Bu kullanım şekline en basit örnek aslında sıkça kullandığımız navigasyon uygulamasıdır.  Akıllı telefonlarda önce, bir yere ulaşmak için ya ulaşacağımız adresi birilerine soruyorduk, ya da oradaki arkadaşımızı arayıp saatlerce konuşma zahmetine katlanıyorduk. Bazen yanlış adreslere dalıp vaktimizin bir çoğunu oradan kurtulmak için harcıyorduk. Peki ya şimdi ? 

Elimizdeki android işletim sistemli akıllı telefonumuzda küçücük bir uygulama var. Navigasyon. Bu uygulama sayesinde gidecek olduğumuz yeri çok rahat, hiç zaman kaybetmeden bulabiliyoruz. Ve ne telefonda saatlerce konuşuyoruz, ne de çıkmaz sokaklarda kayboluyoruz.

Akıllı telefonların bu güzelliğinin yanında ise çok kötü bir özelliği de vardır. Bu telefonlar, toplumda insanlar arasındaki iletişimin artık yok denecek düzeye kadar inmesine sebep olmuştur. Aynı zamanda sosyal ortam dediğimiz birçok site yine bu telefonlar ile cebimize kadar girmiştir. Aslında bu sosyal ortamlar,  bizi toplumdan soyutlayan, masumluk kılıfına bürünmüş canilerdir. 

Bundan yıllar öncesinde bir akraba ziyaretine gittiğimizde oturup sohbet ederken, şimdi elimizdeki akıllı telefonumuza gömülmüş bulunduğu konumu bildiren bir toplum haline geldik. Toplumdaki birçok soruna duyarsız davranmak, insanlara olan ilgiyi ve hoş sohbeti kaybetmek... 

Bu bahsedilen kötü  durumların birçoğunun sebebi, cebimizde taşıdığımız ve adına akıllı telefon dediğimiz cihazlardır. Evet, birçok konuda akıllı bu cihazlar. Bana göre bu cihazların en akıllı oldukları konulardan biri de sosyal ilişkileri akıllı ve sessizce yok etmeleri. Bizim toplumumuzda da akıllı telefonlara bu kadar rağbet oldukça asosyal olmaya devam edeceğiz.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023