Adet Sancısı Nasıl Azalır?
İrem İnce

Adet Sancısı Nasıl Azalır?

Bu içerik 2605 kez okundu.
Reklam

Bir çok kadının yaşadığı kiminin çok kiminin ise az şiddetle atlattığı adet sancılarını bir nebze de olsa azaltabilmek için size sunacağımız bir kaç ufak basit yöntemle regl dönemlerinizi daha rahat atlatabilirsiniz.

 

Adet sancılarına iyi gelecek yöntemlerden bir tanesi de basınç uygulayabileceğiniz akupunktur noktalarıdır.

 

Ayak bileğinizin iç kısmındaki kemikten biraz üst kısmına parmaklarınızla en az otuz kez olmak üzere baskı yaptığınızda adet sancılarınızın azaldığını göreceksiniz. Diğer bir yöntem ise küçük bir buz kütlesini dairesel hareketler yaparak yine aynı kısımda yaklaşık olarak 4 dakika gezdirerek de sancılardan arınabilirsiniz.

 

Bu yöntemlerin de yanı sıra yediklerinize de dikkat ederek ve özen göstererek bu sorundan son derece az bir sorunla kurtulabilirsiniz. Örneğin süt, tavuk, yumurta ve balık adet ağrılarını önleyebilirken, incir ve elma da gerginlik ve sinirlilik gibi adet öncesi yaşanacak sendromlara iyi gelecektir.

 

Halsizlik, sinirlilik ve sıkıntı gibi adet öncesi yaşanan sendromlar düşünüldüğünde kadınlar bir ayda yaklaşık 10 gün boyunda bu sıkıntıyla boğuşuyor. İşin kötü tarafı ise bu sıkıntılı ve ağrılı süreç kadınlar tarafından neredeyse kader gibi algılanıyor ve önlem almıyorlar. Bazı kadınların ise bu sancıları geçirmek için ağrı kesici alması çok daha büyük problemlere neden olabilecekken aslında yediğiniz gıdalara dikkat ederek de ağrı kesici almadan bu sorundan uzaklaşabilirsiniz.

 

Yumurta ve Balık Tüketimi Adet Sancısını Hafifletiyor

 

Uzmanların yaptığı araştırmalar neticesinde bu dönemlerde şeker, yağ ve tuz oranlarını azaltarak, protein zengini olan yumurta ve balık tüketimi sağlayanlar, lifli besinleri sıkça tüketenler adet sürecini en az sorunla atlatıyorlar. Soya fasulyesi, süt, susam ve deniz mahsulleri ürünleri adet sancılarını azaltmasının yanı sıra bir de kişiye mutluluk duygusu veriyor.

 

Vücudun su topladığı adet öncesinde, göğüsler hassaslaşır, iştah kapanabilir ya da gereğinden fazla artar ve kişi aşırı derecede tatlı yeme ihtiyacı duyar. Bu süreçte alınganlık, endişe, gerginlik, depresyon ve uyum güçlüğü gibi sorunların yaşandığı da görülmektedir.

 

%10 kadında (PMS) adet öncesi sendromu şiddetli şekilde geçer. En çok yirmili ve otuzlu yaşlarda görülen bu sendroma sebep olan ise hormonal dengesizliklerdir.

 

Kafein İçeren İçeceklerden Uzak Durmalısınız

 

Yine tüketeceğiniz besinler hormonlarınızı dengeleyerek adet öncesi sorunlarınızı önleyecektir. Mesela, adet olacağınız süreden bir kaç gün önce tuzu azaltarak, ödemden ve vücuttaki şişmelerin önüne geçebilirsiniz. Göğüslerdeki hassasiyeti ve huzursuzluk hissini ise kafeinli içecekler tüketmeyerek atlatabilirsiniz.

 

Diyetisyenler, normalden fazla alınan alkol, doymuş yağ oranı fazla olan yiyecekler tüketmek ve alkol bu sendromu hızlandırıcı etkenler olduğunu belirtiyorlar. Aynı zamanda böyle bir dönemde karbonhidratlı yiyeceklerden de uzak durmanız gerekiyor. Bu süreçte kalsiyum çok önemli bir yer tutarken, %99 kemiklerde yer alan kalsiyumun geri kalan %1'lik oranı da kanda yer alıyor. Kanda yer alan kalsiyum ise sinir ve kas iletimini sağlarken bu seviye düştüğünde sinir ve kas sistemi de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bu dönemde magnezyum, çinko, E vitamini, B vitamini ve kalsiyum açısından son derece zengin olan gıdaları tüketmek gerekiyor. Yani; yumurta, kabak, kavun, patates, siyah üzüm, bal kabağı, deniz ürünleri, ciğer, muz, ceviz, ay çekirdeği ve fındık tüketilmelidir.

 

B Vitamini için yapraklı sebzeler, yumurta sarısı, böbrek ve ciğer

 

Kalsiyum için somon, ceviz, yer fıstığı, soya fasulyesi, ay çekirdeği, balık ve süt

 

Magnezyum için un, portakal, limon, incir, elma, maydanoz, fındık ve mısır

 

Adet sancılarını azaltmak için tüketebileceğiniz yiyecekler arasında.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023