Yağlı Olduğunu Düşünmediğiniz 5 Yemek ve Alternatifi
İrem İnce

Yağlı Olduğunu Düşünmediğiniz 5 Yemek ve Alternatifi

Bu içerik 1295 kez okundu.
Reklam

Hepimiz kilomuzu ve aynı zamanda da vücut sağlığımızı koruyan besin değeri yüksek olan gıdaları tercih ederek doğal beslenme yolunu seçiyoruz ancak bazı seçimlerimizin o kadar da sağlıklı olmadığını görmek mümkün. İşte size sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ancak olmayan yiyecekler ve alternatifleri

 

Yumurta Salatası: Yağ deposu.

 

Salata adı size sağlıklı bir tercih gibi görünse de yumurta salatası bunun dışında. Yumurta ve peynir gibi gıdalarda yer alan yüksek sodyum oranı, bu salatanın sağlıklı olmasını engelliyor. Ki, üstüne eklenen kremalı sosa da gelmedik. Bu salatanın alternatifi tabii ki yeşil salatadır. Koyu yeşil yapraklara sahip olan sebzelerle yapacağınız salataya avokado, biraz yağsız hindi ya da tavuk ekleyebilirsiniz. Salataya biraz zeytinyağ, sirke ve limon ile tatlandırabilirsiniz.

 

Kremalı Çorbalar: Yağ deposu

 

Her zaman sebze çorbaları daha sağlıklı tercihlerdir. Tabii içine krema katılmadığı durumlarda. Kremalı brokoli çorbasını tercih ediyor olmanız sağlıklı görünebilir ancak besin değerleri oldukça yüksektir. Ayrıca krema içeren çorbalar tereyağı, krema ve tam yağlı süt ile yapıldığından yağların çoğu doymuş yağdan oluşmaktadır. Bu çorbaya alternatif et ya da tavuk suyuna yapılmış çorbalar olacaktır. Sebzelerinizi sodyum oranı düşük olan et ya da tavuk sularıyla pişirin. Patlıcan, domates, kıvırcık lahana ya da kuru fasulye gibi hem sağlıklı hem de lif açısından zengin olan ürünleri deneyebilirsiniz.

 

Kepekli Muffin: Yağ deposu

 

Aslında buğday kepeği iyi bir lif kaynağıdır ancak fırından, kafeden ya da pastaneden alacağınız kepekli kek ya da muffinlerin bir çoğu bir öğün kalorisine denk gelecektir ve bu da bir diyet düşmanıdır. Alternatifi ise steel cut yulaflardır. Türkçede karşılığı olmayan bu yulaf, tam yulaf tanelerinden parçaya ayrılması ile elde ediliyor. Daha az işlem gören bu yulaf çeşidi sayesinde güne sağlıklı bir lif kaynağı almış olarak başlamış olursunuz. İçine de parçalanmış ceviz, antioksidan zengini olan orman meyvelerinden ya da tatlandırılmamış hindistan cevizi de ekleyerek bir zenginlik sağlayabilirsiniz.

 

Sebze Cipsleri: Yağ deposu

 

Hepimiz biliyoruz ki patates cipslerinin sodyum deposu ve doymuş trans yağlara sahip olduğu için diyet düşmanıdır. Bu durumda da canınız cips gibi besinler istediğinde sebze cipslerini tercih ediyorsunuz öyle değil mi? Bu da sağlıklı bir tercih değil ne yazık ki. Her ne kadar sebzeden yapıldığı söylense de bir çoğu patates nişastasından üretiliyor. Bu cipse alternatif olarak taze sebze yemenizi öneririm. Bu öneriye şaşırdığınızı düşünmüyorum çünkü, sağlıklı bir atıştırma dendiğinde ne yazık ki çok az kişi lif zengini ve vitamin içeren sebzeleri tercih ediyor. Biber, taze fasulye, brokoli ya da havuç gibi kıtır sebzeler sizin bu isteğinizi bastıracaktır.

 

Dondurulmuş Yoğurt: Yağ deposu

 

Elbette dondurulan yoğurtlar tam yağlı dondurmaya oranla iyi bir alternatif olacaktır. Böyle bir yiyeceği tüketeceğinize size alternatif olarak süzme yoğurdu tavsiye ederim. Canınız kremalı ve soğuk bir şeyler çekiyorsa düşük yağ oranına sahip olan süzme yoğurdun içine taze orman meyvesi ya da biraz bal ekleyebilirsiniz. Süzme yoğurt protein ve kalsiyum zengini olduğu için ekstra şeker içermediğinden canınızın istediği her zaman yoğun kıvamlı kremamsı tadı ile iyi bir alternatif olacaktır. Süzme yoğurdu zenginleştirmek adına içine biraz badem de ekleyebilirsiniz. Badem de hem potasyum hem de magnezyum zenginidir ayrıca da tekli doymamış yağ oranı da fazladır.

 

Gereğinden fazla yağ içeren besinleri tüketmek yerine size verdiğimiz tavsiyeler doğrultusunda beslenmeniz yararınıza olacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023