2 kızını vuran eşini öldüren adam için 18-24 yıl hapis istendi.

DİYARBAKIR'da geçen yıl kızları Havva ile  Kevser Toprak'ı av tüfeği ile öldürdüğü için eşi 51 yaşındaki Sadık Toprak tarafından boğazı kesilen ve 7 kez bıçaklanarak öldürülen Adalet Toprak'ın elinde ateşli silahların kullanılması sonucu kalan 'atış artığı' çıkmadı

2 kızını vuran eşini öldüren adam için 18-24 yıl hapis istendi.
2 kızını vuran eşini öldüren adam için 18-24 yıl hapis istendi.
Bu içerik 1234 kez okundu.
Reklam

DİYARBAKIR'da geçen yıl kızları Havva ile  Kevser Toprak'ı av tüfeği ile öldürdüğü için eşi 51 yaşındaki Sadık Toprak tarafından boğazı kesilen ve 7 kez bıçaklanarak öldürülen Adalet Toprak'ın elinde ateşli silahların kullanılması sonucu kalan 'atış artığı' çıkmadı. Sadık Toprak'ın eşini haksız tahrik altında işlediğini belirtilirken hakkında 18-24 yıl hapis cezası istendi.


Diyarbakır'da 22 Eylül 2015 tarihinde 20 yaşındaki Kevser ve 18 yaşındaki Havva Toprak pompalı tüfekle, anneleri 44 yaşındaki Adalet Toprak ise boğazı kesilerek ve 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. TEDAŞ'tan emekli, emlakçı baba Sadık Toprak, olaydan sonra gözaltına alınırken, eşi Adalet Toprak'ın kızlarını pompalı tüfekle öldürdüğünü söyledi. Kendisine saldıran eşini bıçaklayarak etkisiz hale getirdiğini belirten Toprak tutuklanırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.


ATIŞ ARTIĞI BULUNMADI


Soruşturma kapsamında yapılan otopside Adalet Toprak'ın vücudunda 7 bıçak yarası tespit edilirken, Havva ve Kevser Toprak'ın av tüfeği saçmaları ile öldüğü belirlendi. Kriminal incelemede Kevser ve Havva Toprak'ın sağ ve sol el ile yüzlerinde 'atış artıkları' tespit edildi. Raporda kızlarını av tüfeği ile öldüren Adalet Toprak'tan alınan vücut izlerinde ise herhangi bir atış artığına rastlanmadı. Kevser, Havva ve Adalet Toprak'ın öldürülmelerini araştıran savcılık soruşturmayı tamamladı. İddianameyi hazırlayan savcı Ahmet Bodur, Sadık Toprak'ın 'Haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis yerine 18-24 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Adalet Toprak'ın kızlarını eski anlaşmazlıktan dolayı öldürdüğünü belirten savcı, şüpheli Sadık Toprak'ın suçu haksız tahrik altında işlediğini savundu.


Olay günü Adalet Toprak'ın eşi ve çocukları ile kahvaltı yaptığını belirten savcı, çiftin 6 çocuğunun Sadık Toprak'a ait işyerine gittiğini kaydetti. Olay sırasında evde sadece Havva, Kevser, Adalet ve Sadık Toprak'ın kaldığını vurgulayan savcı, evde başka kimse bulunmadığını belirtti. Adalet Toprak'ın kızı Havva'ya, "Senin için dershaneye 1000 lira kayıt parası verdik, sürtük, o...pu" diye hakaret ettiği belirtilen iddianamede, Havva'nın ise annesine 'Bu kelimeleri sana iade ediyorum' dediği belirtildi. Havva'nın daha sonra odasına giderek dershaneden aldığı, sayfalarını yırttığı kitapları yakmaya çalıştığını belirten savcı, genç kızın daha sonra mutfaktan bıçak alarak 'Odama gidip kendimi öldüreceğim" dediğini ifade etti. Sadık Toprak'ın kızını sakinleştirerek elindeki bıçağı aldığını belirten savcı, odasına giden Havva'nın bir anda babasını çağırdığını kaydetti. Şüpheli Sadık Toprak'ın mutfaktan çıktığı sırada eşi Adalet Toprak'ı elinde tüfekle gördüğü belirtilen iddianamede, bu sırada Havva'nın ise banyoya doğru koştuğu kaydedildi.


İddianamede, Adalet Toprak'ın kızı Havva ile diğer kızı Kevser'e 2'şer kez tüfekle ateş ettiği, Sadık Toprak'ın silahı tutmaya çalıştığı, sağ el baş parmağını tetiğin altına koyduğu, aynı eliyle tüfeğin emniyetini kapatmaya çalıştığı kaydedildi. Sadık Toprak'ın bu sırada üzerinde taşıdığı bıçağı çıkarıp Adalet Toprak'ın boğazına sapladığı, bir süre boğuşmanın devam ettiği ifade edildi. Sadık Toprak'ın bıçağı eşine birkaç kez vurduktan sonra 112 acil servisi arayarak ambulans istediği kaydedildi. İfadesinde eşi Adalet Toprak'ın psikolojik sorunları olduğunu öne süren Sadık Toprak, "1.5 yıl önce beni öldürmeye çalıştı. Onu tedavi ettirmek istedim, yanaşmadı. Zaman zaman evde huzursuzluk çıkarıyordu. Olay günü Havva ile dershane konusunda artıştı. Sonra tüfekle Havva ve Kevser'i öldürdü. Sonra bana yöneldi. Tüfeği elinden almaya çalıştım, ancak rahatsızlığım nedeniyle başaramadım. Boğuşma sırasında eşimin tüfekle beni öldürmesinden korktuğum için bıçakla müdahale ettim. Amacım onu öldürmek değildi, pişmanım" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023