Akıncı: Müzakereler sonsuza kadar devam edemez

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta 1968’den beri devam eden müzakere sürecinde önemli bir dönüm noktasına ulaştıkları inancını ifade etti. Akıncı, "Neredeyse yarım yüzyıldır devam eden müzakereler sonuçsuz bir şekilde sonsuza kadar devam edemez." dedi.

Akıncı: Müzakereler sonsuza kadar devam edemez
Akıncı: Müzakereler sonsuza kadar devam edemez
Bu içerik 536 kez okundu.
Reklam
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta 1968’den beri devam eden müzakere sürecinde önemli bir dönüm noktasına ulaştıkları inancını ifade etti. Akıncı, ″Neredeyse yarım yüzyıldır devam eden müzakereler sonuçsuz bir şekilde sonsuza kadar devam edemez.″ dedi.

Akıncı, KKTC’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda yer alan resmi geçit töreninde yaptığı konuşmaya, tüm yaşamlarını Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesi için hasreden merhum liderler Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı rahmetle anarak başladı.

Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs’ta özgür bir toplum olarak yaşayabilmesi için şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Mücahitleri saygıyla, gazileri minnetle yad eden Akıncı, KKTC’nin gelişmesi için emek veren, kendisinden önceki cumhurbaşkanları ile her zaman katkılarını sürdüren Türkiye'ye teşekkürlerini ifade etti.

″FRANSIZ HALKININ ACISINI KIBRIS TÜRK HALKI ADINA PAYLAŞIYORUZ″

Paris’te Cuma gecesi yaşanan korkunç terör eylemi ve vahşet sonucu yitirilen yaşamlar nedeniyle tüm Fransız halkının acısını şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına paylaştığını ifade eden Akıncı, “Hangi din, dil, ırk ve renkten olursak olalım, ister küçük bir toplum, isterse büyük bir ülke olalım, hepimiz, bu terör saldırıları karşısında dayanışma içinde olmak zorundayız. Geçen ay Ankara, geçen hafta Beyrut, geçen gece de Paris… Hepsi aynı, hepsi de büyük bir insanlık suçu… Bunun karşısında tüm dünyanın birlik içinde hareket etmesi en acil konu durumundadır.” dedi.

“MÜZAKERELERDE ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASINA ULAŞTIĞIMIZ İNANCINDAYIM”

Son dönemde müzakerelerde önemli dönüm noktasına ulaştıklarını aktaran Akıncı, şunları söyledi:

″Bugün, 1968 yılından beridir devam eden müzakere sürecinde önemli bir dönüm noktasına ulaştığımız inancındayım. Neredeyse yarım yüzyıldır devam eden müzakereler sonuçsuz bir şekilde sonsuza kadar devam edemez. Daha önce de belirttiğim gibi Rum Toplumu Lideri Sayın Anastasiades ile aynı yaş kuşağının insanlarıyız ve yıllardır politik platformda birbirini tanıyan kişileriz. Bunun ötesinde, ikimiz de 2004 yılındaki referandumda çözüm planına olumlu yaklaşım göstermiş olan liderleriz. Eğer ikimiz, bu dönemde de karşılıklı kabul edilebilir bir sonuca varamazsak ayrılığın daha da derinleşeceği ve federal çatıda birleşmenin gelecekte daha da zor olacağı aşikârdır. Bugün çözümü sağlamak 10 yıl öncesine göre nasıl daha zor hale gelmişse; 10 yıl sonra çok daha zor ve belki de bugün öngördüğümüz çerçevede artık imkansız olacaktır.″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023