Zuma: Paris saldırıları bütün mültecilerin terörist olduğunu göstermez

Antalya’da G-20 öncesinde BRICS liderleri mini bir zirve yaptı. Birliğin üyeleri Çin, Rusya, Hindistan ve Brezilya liderlerine hitap eden Güney Afrika lideri Jacob Zuma, "Paris saldırısı, barış ve iyi bir hayat için Avrupa’ya göç eden mültecilerin hepsini

Zuma: Paris saldırıları bütün mültecilerin terörist olduğunu göstermez
Zuma: Paris saldırıları bütün mültecilerin terörist olduğunu göstermez
Bu içerik 669 kez okundu.
Reklam
Antalya’da G-20 öncesinde BRICS liderleri mini bir zirve yaptı. Birliğin üyeleri Çin, Rusya, Hindistan ve Brezilya liderlerine hitap eden Güney Afrika lideri Jacob Zuma, ″Paris saldırısı, barış ve iyi bir hayat için Avrupa’ya göç eden mültecilerin hepsini
terörist yapmaz.” diye konuştu.

Mısır’da düşürülen Rusya uçağında hayatını kaybedenler için Wladimir Putin’e 'tekrar en içten başsağlığı' dileyerek sözlerine başlayan Zuma, Paris’teki trajik ve acımasız saldırıdan dolayı zor günlerinde François Hollande ve Fransız halkı ile beraber olduklarını dile getirdi.

Zuma, bir taraftan acımasız Paris saldırılarını kınarken diğer yandan terör saldırılarını Avrupa’daki mülteci krizine bağlamanın yanlış olduğunu ifade etti. Güney Afrika lideri, mültecilerin Avrupa’ya barış aramak ve insanca yaşamak için gittiklerini, bu insanları ayrımcılığa tabi tutarak dışlamanın yanlış olacağını ifade etti. Zuma, “Paris saldırısı her mültecinin terörist olduğunu göstermez.” dedi.

Terörizme kalıcı bir çözüm bulunması için terörü doğuran nedenlerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Zuma, terörizmi yenmek için Birleşmiş Milletler çatısı altında küresel bir eylem planının zorunluluğuna işaret etti. G-20’nin terörizm ve güvenlik konularını görüşmek için ve halihazırdaki ekonomik krize çözüm bulmak için önemli bir mecra olduğunu dile getiren Zuma, BRICS’in finansal kurumlarının hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023