Emine Erdoğan: Bu buluşma küresel vicdanı harekete geçirecek adımlara dönüşmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Gelişmiş ülke olmanın temel şartı insanlık değerlerini yere düşürmemektir. Bu bağlamda uluslararası toplumu mülteciler konusunda daha etik ve ahlaki bir duruşa davet ediyorum." dedi. Gelişmiş ülkeler zirvesinin, gelişmenin ahlaki boyutunu da kapsayacak kararlarla sonuçlanmasını dileyen Erdoğan, "Bu buluşmanın küresel vicdanı harekete geçirecek bir adıma dönüşmesini umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan: Bu buluşma küresel vicdanı harekete geçirecek adımlara dönüşmeli
Emine Erdoğan: Bu buluşma küresel vicdanı harekete geçirecek adımlara dönüşmeli
Bu içerik 455 kez okundu.
Reklam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ″Gelişmiş ülke olmanın temel şartı insanlık değerlerini yere düşürmemektir. Bu bağlamda uluslararası toplumu mülteciler konusunda daha etik ve ahlaki bir duruşa davet ediyorum.″ dedi. Gelişmiş ülkeler zirvesinin, gelişmenin ahlaki boyutunu da kapsayacak kararlarla sonuçlanmasını dileyen Erdoğan, ″Bu buluşmanın küresel vicdanı harekete geçirecek bir adıma dönüşmesini umut ediyorum.″ ifadelerini kullandı.

G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen mülteci kadınlar panelinde konuşan Emine Erdoğan, Suriye'de yaşanan insani trajediye dikkat çekti. Emine Erdoğan, ″Uluslararası toplum soruna çözüm üretemediği için sığınmacılar şimdi kendi çözümlerini kendileri üretmeye çalışıyorlar. Ölümü dahi göze alarak denizlere açılıyorlar. Fakat ne yazık ki burada ellerinde son umudu da yitiriyorlar.″ dedi. Erdoğan, üç yaşındaki Aylan Kürdi bebeğin Akdeniz sahillerine vuran bedenin, herkesin hafızasında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarını anlatan Emine Erdoğan, uluslararası toplumun yardımlarının ise beklentilerin çok altında kaldığını ifade etti.

″Bir kadın düşünün, evinden, ocağından ayrılırken yanına en fazla ne alabilir. Bir mültecinin çantasında korku ve belirsizlikten başka ne olabilir?″ diye soran Erdoğan, trajedilerine haber bültenlerinde tanıklık edilen mültecilerin istatistik verileri olmadığını vurguladı ve ″Onların her biri, bizler gibi kadındır, çocuktur, insandır. Umutları, gelecek planları, duyguları olan insanlardır.″ diye konuştu.

Gelişmenin temel ölçütünün ekonomik gelişmeye indirgenmesini kabullenemediğini ifade eden Emine Erdoğan, ″Gelişmiş ülke olmanın temel şartı insanlık değerlerini yere düşürmemektir. Bu bağlamda uluslararası toplumu mülteciler konusunda daha etik ve ahlaki bir duruşa davet ediyorum.″ şeklinde konuştu.

Erdoğan, ″Akdeniz'i bir ölüm denizi olmaktan çıkarıp, barışın yeniden filizleneceği bir medeniyet havzasına dönüştürmeyi umut ediyoruz. Tüm dünyanın huzura, adalete ve hürriyete ihtiyacı var. Medeniyetin olduğu yerde çatışma değil, empati vardır. Diğerine saygı vardır.″ ifadelerini kullandı.

Fransa'daki terör saldırılarını da kınayan Emine Erdoğan, terörün her türlüsünü lanetledi ve Fransa halkına başsağlığı diledi. Erdoğan, ″G20 liderler zirvesinin; terörün olmadığı, barış ve huzur dolu bir dünya inşa etmeye vesile olmasını diliyorum.″ temennisinde bulundu. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023