Doğalgaz hattı çalışmasında sigara içen işçiler

Doğalgaz hattı çalışmasında sigara içen işçiler
Doğalgaz hattı çalışmasında sigara içen işçiler Harun Baskan
Bu içerik 2299 kez okundu.
Reklam

Doğalgaz çalışmalarında oldukça dikkatli olması gereken işçiler oldukça rahat davranmaları ile durum oldukça kötüye gitti . Kısa süre içerisinde olaylara tepki arttı çünkü büyük bir felaketten dönüldü .Olayların hemen yayılması ve şikayetlerin artması nedeniyle olaylar yazılı açıklamalar ile kapatılmaya çalışıldı ancak olan oldu . 

İl Emniyet Müdürlüğü, polisevi doğalgaz bağlantısının bedelsiz yapılması talebi kabul edilmediği için doğal gaz çalışmalarında firmaya zorluk çıkardıkları yönünde yerel basında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
“Doğalgaz hattı döşeyen firmadan polisevi hizmet binasına bedelsiz olarak doğalgaz bağlantısının yapılmasının talep edildiği ve bu nedenle de kentte yürütülen doğalgaz çalışmalarının Emniyet Müdürlüğü’nce engellendiği yolunda kamuoyunda asılsız iddialara dayalı bir algının oluşturulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Firmanın Zonguldak’ta 610 kilometrelik doğalgaz dağıtım ağı ile 16 bin 500 aboneye ulaşması, kurumumuz aleyhindeki iddiaların mesnetsiz olduğunu göstermiştir.”
MOBESE GÖRÜNTÜLERİ
Açıklama ile birlikte doğalgaz boru hattı çalışması sırasında, yasak ve tehlikeli olmasına rağmen sigara içerek ve yeterli güvenlik önlemi almadan çalışan işçilerin mobese kameraları ile çekilen fotoğraf ve videoları da basına dağıtıldı. Açıklamada bu konuyla ilgili de şöyle denildi:
“Mobese kayıtları incelendiğinde güvenlik kurallarına hiçbir şekilde riayet edoilmediği, görevlilerin dışında halkın kazı alanının güvenlik bölgesinin içinde sıkça görüldüğü, herhangi bir ikaza maruz bırakılmaksızın görevlilerce ve birçok meraklı vatandaşça sigara içildiği, çalışnaların ise pervasız ve gayri ciddi tutumları açıkça görülmektedir. Kaza riskinin en yüksek derecede olduğu, kazı alanının şehrin en kalabalık, halkın ve vasıtaların sürekli yoğun olduğu bir bölgede ihmalin öteside kastı aşan fiillerin oluştuğu tarafımızdan müşahate edilmiş, gerekli adli ve idari girişimler başlatılmıştır.”Emniyet Müdürlüğü’nün, firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, Valiliğe de şikayette bulunduğu belirtildi.

Doğalgaz hattı çalışmasında sigara içen işçiler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023