Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Uzun zamandır bu konuda bir açık bulan HPD milletvekilleri dokunulmazlıkları sayesinde vatana ihanet ederek halkı defalarca kışkırttılar. Ancak sonunda daha fazla zarar vermeden dokunulmazlıkları kalkınca hemen sorgulanmaya başlandılar.

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz reddedildi
Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz reddedildi Harun Baskan
Bu içerik 3140 kez okundu.
Reklam

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım’da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı tarafından tutukluluğuna yapılan itiraz 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 Kasım’da evinden gözaltına alınan ve 4 Kasım’da çıkarıldığı 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, tutuklanma ve soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararına bir üst mahkeme olan Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, itiraz üzerine verdiği kararda, tutuklama kararının yasaya uygun olduğunu belirterek, şu kararı verdi:

 

 

“Dosyanın yapılan incelemesinde delil durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı, Diyarbakır 2’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin 04/11/16 tarih ve 2016 /563 sorgu ile verilen kararda herhangi bir isabetsizlik görülmediği, verilen kararın usul ve yasaya uygun olduğu anlaşılmakla aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur. Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 04/11/16 tarih ve 2016 /563 sorgu sayılı kararına yapılan itirazın reddine.”

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Anayasa ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre mahkemelerin, her türlü kararlarını gerekçeli olarak açıklamak zorunda olduklarını ifade ederek, “Müvekkilimin tutuklanmasına ilişkin karara yapmış olduğumuz itiraz Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce gerekçesiz bir şekilde reddedildi. Gerek bu husustaki gerekçe ile müvekkilimin tutuklanması nedeniyle ihlal edildiğini düşündüğümüz Anayasa’nın 19’uncu maddesinde yer alan kişi güvenliği ve hürriyeti ile 67’nci maddesinde yer alan seçme ve seçilme haklarının ihlalinin tespiti açısından bir zaman Anayasa Mahkemesine tedbir talepli bireysel başvuruda yapacağız” diye konuştu.

DEMİRTAŞ ABDULLAH ZEYDAN İLE BİRLİKTE KALMAK İSTİYOR

Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk ile görüştü. Edirne Cumhuriyet Savcılığı’nın ardından cezaevine giden Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile yaklaşık 1 saat görüştü. Cezaevi çıkışınca Demirtaş’ın halen tek odada kaldığını ifade eden Tuğluk, tutuklanarak Edirne’ye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Parti içerisinde bu durumun tartışılacağını kaydeden Tuğluk, “Selahattin Demirtaş ile görüştük. Moral olarak oldukça iyi. Şuanda tecrit koşullarında tutuluyor. Çok kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmeyi partimizdeki yetkili kurullarla tartışıp konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Bir takım açıklamalarımız olacak halen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündeki başvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz. Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devam ettiği sürece bizde şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şeyi var onlar daha sonra paylaşacağız” şeklinde konuştu.

KAYNAK : DHA

selahattin demirtaş tutuklama reddedilme karar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023