Şiddetli yağış Kayaköy'ü göle çevirdi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2 gündür aralıklı devam eden şiddetli yağışta metrekareye 84 kilo yağmur düştü

Şiddetli yağış Kayaköy'ü göle çevirdi
Şiddetli yağış Kayaköy'ü göle çevirdi
Bu içerik 805 kez okundu.
Reklam

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2 gündür aralıklı devam eden şiddetli yağışta metrekareye 84 kilo yağmur düştü. Kayaköy Mahallesi'nde meydana gelen taşkın nedeniyle tarım arazileri ve bazı evleri su bastı.


Fethiye'de dün başlayan ve bu sabah saatlerinde şiddetini tekrar arttıran yağış, Ovacık Mahallesi'nden gelen yağmur suyunu Kayaköy üzerinden denize taşıyan derede taşkına neden oldu. Kayaköy'deki yerleşim yerlerine yönelen yağmur suları Keçiler ve Kınalı mevkilerindeki tarım arazilerini su altında bıraktı. 10 evi su basarken, su girmeyen evlerin çevresinde de birikintiler oluştu. Mahallede ulaşımı sağlayan ara yollar da biriken su nedeniyle kapandı. Vatandaşlar su giren evleri kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise derenin taşan bölgesinde iş makineleriyle çalışma yaptı.


'EVDEN ÇIKMAK İÇİN BALKONDAN DOLAŞIYORUM'


Evine su dolmaması için kürekle tahliye kanalı açmaya çalışan Şener Karaca, her yıl aynı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Tarım arazilerini kullanamadıklarını, evlerinin çevresinin ise göletlere dönüştüğünü belirten Karaca, "Ekin ekemiyoruz, mahsul alamıyoruz. Evden çıkmak için balkondan dolaşıyorum. Yıllardır kime ne anlattıysak bir çözüm bulamadık. Her şeye para bulunuyor, bu soruna bir çözüm bulunamadı. Zor bir şey değil bu. Bir dinamo sistemiyle bu sorun rahatlıkla çözülür" diye konuştu.


'HER YIL AYNI SORUN'


Bölgede yaşayan Sevcan Kıryaman ise yağış nedeniyle tarım arazilerine biriken suların evlerine kadar ulaştığını kaydetti. Her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını anlatan Kıryaman, "Mayıs ayına kadar tarlalarımız sular altında. Burada eskiden ne eksen yetişirdi, şimdi aylarca sudan kurtulamıyoruz. Şimdi evin duvarına geldi. Yarın içeri girer. Bu su sorununa bir çözüm bulamadılar" dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023