Elmalı'da hayırsever dernekten okul protokolu

HAYIRSEVERLERİN eğitime katkısı bakımından Türkiye'de ilk sırada yer alan Antalya'da yeni bir protokol daha imzalandı

Elmalı'da hayırsever dernekten okul protokolu
Elmalı'da hayırsever dernekten okul protokolu
Bu içerik 702 kez okundu.
Reklam

HAYIRSEVERLERİN eğitime katkısı bakımından Türkiye'de ilk sırada yer alan Antalya'da yeni bir protokol daha imzalandı.

Elmalı'ya yapılacak 8 derslikli Zümrütova İlk-Ortaokulu'nun yüzde 50'sinin yapımını üstlenen Bayat-Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği, Antalya Valiliği'nde protokol imzaladı. Valilikte gerçekleştirilen okul protokolü törenine Vali Muammer Türker, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, Bayat-Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği yöneticileri katıldı. Dernek Başkanı Yusuf Gültekin, Zümrütova Mahallesi'nde 8 derslikli devlet tarafından yaptırılacak Zümrütova İlk-Ortaokulu'nun yüzde 50'sini yaptıracaklarını açıkladı.

Zümrütova Mahallesi'nin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla 1995'de kurulan Bayat-Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği'nin bugüne kadar mahallede cami, yatılı kuran kursu inşaatlarının tamamlanmasına katkı sağladığı belirten Gültekin, mahallede 50 öğrencinin ilkokula gittiğini, 44 ortaokul öğrencisinin ise taşımalı olarak Akçay'da eğitimlerine devam ettiğini söyledi. Okulun tamamlanmasıyla Akçay'da taşımalı olarak eğitime devam eden Çaybaşı, Sarılar, Akçeniş ve Hacı Musalar mahallelerindeki 208 öğrenci bu okulda eğitim ve öğretime devam edecek.

 

Vali Muammer Türker ise 2003 yılında başlayan 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde, Antalya'da ciddi bir yatırım hamlesi başladığını, devlet kadar hayırseverlerin de eğitime destek verdiğini söyledi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Protokol törenin hemen ardından ise 2'nci Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler de Vali Türker'i ziyaret etti. İp Cambazı projesiyle dünya ikicisi, Türkiye birincisi olan Serik Tekeli Ortaokulu öğrencileri Ömer Dursun ve Veli Güç'ün ziyaretinde, Vali Türker öğrencileri kutladı. Vali Türker, öğrencilere Türk zeka oyunu mangala seti ve Türkçe sözlük hediye etti.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023