Londra'da muhteşem yeni yıl kutlaması

İngiltere'nin Başkenti Londra'da yeni yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Londra'da muhteşem yeni yıl kutlaması
Londra'da muhteşem yeni yıl kutlaması
Bu içerik 922 kez okundu.
Reklam

İngiltere'nin Başkenti Londra'da yeni yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Muhteşem havai fişek gösterilerini yüzbinlerce kişi izledi.İngiltere’nin başkenti Londra’da yılbaşı kutlamaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. Yüzbinlerce kişi yağışlı ve soğuk havaya rağmen ünlü Thames Nehri kenarında 'Big Ben','London Eye' ve parlamentonun yanında havai fişek gösterisini izlemek için bir araya geldi. Etkinliğin ev sahipliğini yapan Londra Belediyesi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile ortaklaşa düzenlediği kutlama kapsamında, aralarında Ulusal Tiyatro binası , London Eye’ın da bulunduğu başkentin bazı tarihi ve turistik yapıları uluslararası kuruluşun resmi rengi olan mavi ile ışıklandırıldı. Thames nehri boyunca yerleştirilen dev kolonlardan canlı müzik yayını yapıldı. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde ise herkes geri saymaya başladı. Big Ben'in gongunun ardından muhteşem havai fişeği gösterisi başladı.


CEP TELEFONLARIYLA YARDIM TOPLANDI



Yeni yıl kutlamaları çerçevesinde, UNICEF cep telefonuyla satın alınan bir şarkı aracılığıyla Suriye'deki iç savaştan etkilenen çocuklar için yardım topladı.



12 BİN HAVAİ FİŞEK KULLANILDI



Londra’daki yeni yıl kutlamalarında havai fişek gösterisi12 dakika sürdü. Öte yandan, gösteride 12 bin havai fişeğin kullanıldığı belirtildi. İngiliz Parlamentosu'nun saat kulesi Big Ben'in çanları, yeni yıla girilmesiyle 12 kez çalındı.



İngiltere, 2016’ya yine geniş güvenlik önlemleri altında girdi. Londra’daki geleneksel havai fişek gösterileri için gece boyunca 3 bin polis görev yaparken, başkent Londra’nın merkezi, yeni yıl kutlamaları nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Kutlama alanına çıkan yollar öğle saatlerinden itibaren kapatılırken, izleyiciler de oluşturulan kontrol noktalarında aranarak alana alındı. Londra polisinin bazı noktalarda silah taşıdığı da görüldü. Başkent Londra’da sabahın erken saatlerine kadar toplu taşıma ücretsiz yapıldı.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023