Sonbaharda hasta olmayın

Sonbaharda hasta olmayın

Bu içerik 980 kez okundu.
Reklam

Bilindiği üzere ilkbahar ve sonbahar da hava değişimlerin etkisi ile gün içi sıcaklık farkının fazla olması sebebiyle nezle ve grip gibi rahatsızlıklara yakalanmak ihtimalim yükseliyor. Vücudumuzun direncini yükseltmek ve yaz aylarından sonra Kışa Dinç bir şekilde girebilmek için sofranızdan eksik etmememiz gereken besinleri doğru bir şekilde pişirerek tüketmemiz gerekir. Bu besinlerin çoğu meyve ve turunçgiller olmak üzere balkabağı zencefil havuç tatlı patates gibi sağlığımız ve vücudumuzun gereksinimleri için getirmesi gereken meyvelerdir.

 

Balkabağı sert ve iri görünümüyle her ne kadar zor bir sebze gibi görünsede içerisinde bulunan Beta karoten vitamini ve Kayra özelliğiyle vücudumuzun enerji olmasını sağlar Vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirir. Balkabağını fırında tencerede tatlısın ya bırak kullanabileceğiniz gibi gribe karşı son derece etkili olan ve içerisinde ilave edilen bazı sebzelerle ve besinlerle birleştirilerek torba şeklinde de tüketerek vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz. 

 

Zencefil zencefil grip öksürük ve mide bulantısında en çok kullanılan uzmanların evlerinizde mutlaka bulundurulması gereken bir baharat olduğunu vurguladı bir baharattır zencefil Vücudunuzun sağlamlaşmasını Ferguson aynı zamanda Kolon kolon kanserini de tetikleyen unsurlarında düşürülmesine yardımcı olur.

 

Havuç içerisinde bulundurduğu Beta karoten hücrelerimizin yenilenerek tazelenmesini ve böylelikle de yaşlanmasını engeller. Dünya ile birlikte tüketilmesi gereken bu ürünü Salatada Zeytinyağı ile ve cevizle alınması antioksidan olarak doğru bir ürün tüketmenizi sağlanmış olur.

 

Patates tatlı patatesin beyaz patatesi oranla şeker oranı daha düşüktür ve açlık hissini engelleyerek bağışıklık sistemi açısından da olumlu etkileri gözlenmiştir belirli oranda tatlı patates tüketmek cildinizi karaciğerinizi ve prostat kanseri azaltır. Ayrıca patates kimyonlu birlikte fırınlanarak şişirildiğinde gribe karşı vücudunuzu korur ve bağışıklığı güçlendirir.

 

Hurma cennet meyvesi soyulan hurma Protein ve yağ açısından zengindir ve sodyum potasyum magnezyum kalsiyum kükürt demir Klor ve fosfor açısından da zengin bir meyvedir kalp ve damar sağlığı için son derece önem arz eden bu meyve B vitamini açısından da vücuda faydalıdır bağışıklık sistemini güçlendirir Vücudunuzun öksürük astım bronşit ve soğuk algınlığından Korosu günlük olarak bir porsiyon tüketilen hurma vücudun Bir porsiyon karışık meyvelerden sağladığı vitamini eşdeğerdir.

 

Turunçgiller portakal limon greyfurt turunç mandalina ve benzeri: turunçgiller Posof ve tüketilmesinde Vücudun enerji ve güçlü olmasını sağlayan özellikle kış aylarında ağırlıklı olarak tüketilmesi gereken başta C vitamini olmak üzere  diğer vitaminler  mineraller karotenler açısından açısından zengin olan besin grubudur. Besin grubunu sıkça tüketen kişilerin kanser türlerine kalp rahatsızlıklarına ve obezite diyabet gibi rahatsızlıklara yakalanma risklerinin düşük olduğu uzmanlarca ortaya koyulmuştur. 

 

Nar çok zengin potasyum kaynağı olması nedeniyle kalp rahatsızlıklarına karşı vücudu koruyanlar aynı zamanda c ve A vitaminin içinde Barındırır ve ücudunuz İçinde önemli bir posta kaynağıdır. Nar kolesterolü düşürür ve bağışıklığınızı güçlendirirken kilonuzu da kontrol altında tutar günlük olarak orta boyda Bir Narı tüketmek Vücudunuzun gereksinimi için yeterli olacaktır.

 

Kivi yaraların iyileşmesini Demir emilimini cildin parlaklığını ve sağlığını Halojen doku problemlerini Grand bağışıklık sistemini geliştirerek özellikle kış aylarında vücudun gribe karşı Savaşı'nda üstün derecede etkilidir. C vitamini açısından bir numaradır ve ayrıca da potasyum ve magnezyum açısından daha zengindir. 

 

Sonbahar ve kış aylarında hastalanmak istemiyorsanız uzmanlarca etkileri ortaya konulmuş olan bu meyveleri ve sebzeleri gerekli oranda tüketmeli vücudunuzu antibiyotik ya da diğer takviye ilaçlar gereksinim duyulmadan Dinç tutarak ve bağışıklığı bizi guclendirerek koruma altına alabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023