Alerjiden Korunmak için 10 Yol

Alerjiden Korunmak için 10 Yol

Bu içerik 3246 kez okundu.
Reklam

Alerji’den korunmak için bazı araştırmalar yaptım. Bu yazımda elimden geldiğince size anlatmaya çalışacağım. Tabi dikkate alırsanız sevinirim…

 

Sabahları dışarı çıkmayın: Polen oranının en fazla olduğu sabah saatlerinde açık havada yapacağınız aktivitelerden uzak durun. Polen oranı, rüzgarlı, kuru ve sıcak havalarda gün ortasına doğru en üst seviyeye çıkacağından dolayı hazırlıklı olmanız gerekiyor.

 

Yatak önemli: Yatağınız alerji açısından gerçek bir üs olabilir, biliyor muydunuz? Çarşaflarınızı mutlaka haftada bir kez sıcak su ile yıkamalı ve alerji semptomlarının azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Yani yatağınızda ne kadar çok oranda şey bulunursa alerjenler de o derecede saklanabilecekleri yer bulurlar ve bir ortam oluştururlar. Fazladan battaniye ya da yastık gibi şeyleri yatakta tutmamanız işe yarayabilir.

 

Mobilyaların üstünü örtün: Yatak ya da yastığınızın üstünü plastik bir kılıfla kaplayacak olmanız alerjenlerin ya da tozların diğer çarşaf ya da yastıklarınıza yerleşmesine engel olacaktır. Ayrıca daha az toza maruz kalmak için de evinizi sık sık temizlemeye özen gösterin.

 

Brokoli ve lahana yemeyi deneyin: Bazı gıdalar alerjen semptomlarını arttırırken, bazı gıdalar da hafiflemesine neden olur. Soğan, brokoli ya da lahana gibi ürünler, anti histamin etkenlere sahip olan antioksidan olan kuersetin açısından oldukça zengindir. Tabii yeşil çay da öyle.

 

Öncelikle duş alın: Yorucu bir günün ardından duş almak, saçınıza ya da vücudunuza yapışmış olabilecek alerjenlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Eğer alerjiniz uyku sorunu yaratıyorsa, polen ya da alerjenleri yatağınıza götürme olasılığını düşürmek için yatak odasına girmeden önce kıyafetlerinizi değiştirmeyi denemelisiniz.

 

Pencereyi açık bırakmayın: Polenlerin fazla olacağı zamanlarda pencereyi kapatmak ve polenlerin evinize girmesini engellemek doğru yöntemlerden biri olacaktır. Eve girmeden önce de polen ve diğer alerjenlerden kurtulmak için ceketinizi iyice silkeleyebilir ya da elbise fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.

 

Klima bakımına dikkat edin: Havalandırma filtrelerini düzenli şekilde değiştirmek ve borularını her zaman temiz tutmak da evde oluşacak tozun azalmasında önemli bir etken olacaktır. Araba kullanıyorsanız mutlaka camlarını kapatın ve klimanızı devir modunda tutarak, polenlerin dışarıya atılmasına yardımcı olun.

 

Giysilerinize dikkat etmelisiniz: Giyisi tercihlerinizi doğru yapmalısınız. Özellikle de büyük güneş gözlükleri, gözleri polenden koruyacaktır. Ayrıca geniş kenara sahip şapka da yine polen ve tozların uçuşarak saçlarınıza yapılmasına engel olabilirsiniz.

 

Spronuzu kapalı alanda yapın: Polenlerin fazla olduğu dönemlerde egzersizlerinizi evde yapmayı deneyin. İç mekanda yapacağınız spor hem kolay ve hızlı hem de açık havada yapacağınız kadar faydalı olacaktır. Eğer mutlaka açık havada spor yapmanız gerekiyorsa da polenin fazla olduğu zamanlarda öğleden sonraları akşam üstü saat 17.00'den sonra, hatta akşam saatlerinde yapmaya özen gösterin.

 

Evcil hayvanız varsa alerjinizi etkilemeyecek derecede uzakta tutun: Eğer kedi ya da köpeğin kepeklerine karşı bir alerjiniz varsa, evcil hayvanınızı yatak odanıza asla sokmamalısınız. Bu şekilde alerjenlere daha az maruz kalacak ve daha az problem yaşayacaksınız. Kendinizin ve de hayvanınızın da sağlılığından emin olmak adına iki taraf için de ne yapılabilir bu konuda araştırmalar yapmalısınız.

 

Alerjen bir yapıya sahip olmak ne yazık ki zor bir durumdur ve hassasiyet gerektirir. Siz de böyle önemli bir alerjen yapıya sahipseniz size sunduğum bu önerileri dikkate almalısınız. Göreceksiniz ki bu ufak tefek detaylar hayat kurtarıcı nitelikte olacak ve daha rahat yaşamanıza yardımcı olacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023