Göz Ardı Etmemeniz Gereken 7 Ağrı

Göz Ardı Etmemeniz Gereken 7 Ağrı

Bu içerik 1044 kez okundu.
Reklam

Eğer siz de son zamanlarda bir takım ağrılar yaşamaya başladıysanız ve bu ağrılar gittikçe sizi daha da rahatsız ediyorsa bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

 

1- Tekrarlayan ve geçmeyen baş ağrısı: Ne yaparsanız yapın bir türlü geçmeyen ve nedeni de belli olmayan, üstelik daha öncelilere oranla daha da bir şiddetli olan, ağrı kesici içmenize rağmen olumlu yanıt alamadığınız, görme, kusma ve bulantı sorunlarının da eşlik ettiği bir baş ağrısı varsa mutlaka uzmana başvurmanızda yarar var. Çünkü bir türlü geçmek bilmeyen baş ağrıları bazen beyin içinde anevrizmanın habercisi, bir hastalık ya da ne yazık ki bir kitlenin habercisi olabilir. Şunu da unutmamak gerekir eğer solunum problemi yaşıyorsanız bu da baş ağrısı yapabilecek unsurlardan bir tanesidir. Özellikle de uyku apne sorunu olan ve horlayan kişilerde de gün içinde yaşanabilecek bir baş ağrısı görülebilir. Böyle bir duruma sebep olabilecek hastalıkların değerlendirilmesi anlamında da özellikle uzmana görünmekte fayda vardır. Gözlük kullanan kişilerin görme sorunlarının ilerlemesi durumunda da ağrı kesiciye yanıt vermeyen baş ağrıları yaşıyor olabilirisiniz. Glokom da denen göz tansiyonu özellikle gözde bulanıklık, kızarıklık söz konusu iken baş ağrısı yaşıyor olmak da mutlaka uzmana danışılması gereken durumlardan bir tanesidir.

 

2- Karın, kol, omuz, çene, boğaz ve de göğüs bölgesinde yaşanan şiddetli ağrılar: Geçmeyen bir göğüs ağrısı yaşıyorsanız kalp krizinin, akciğer zarında sıvı toplanmasının ya da zatürre de denen akciğer sönmesinin bir habercisi olabilir. Kalp rahatsızlıklarının genel olarak böyle bir ağrı ile meydana geldiğini unutmamak gerekir. 

 

3- Kürek kemikleri ya da alt sırt kemikleri arasında yer alan ağrı: Bu tür ağrılarda en büyük etken artrittir. Özellikle de sabahları yaşanan tutukluğun eşlik edeceği ve aynı zamanda da hareket yaparak geçecek olan ağrılarda romatizmadan şüphelenmek doğru olacaktır. Ancak safra kesesi sorunları da omuza vuran ağrı yaratabilir.

 

4- Şiddetli yaşanan karın ağrısı: Pankreas ya da safra kesesi problemleri, bağırsak tıkanıklıkları ve mide ülseri kendini şiddetli bir şekilde karın ağrısı olarak ortaya çıkabilir. Çocukluktan beri devam eden ve sebebi bir türlü belli olmayan ağrılarda ailevi Akdeniz ateşi de denen bir çeşit romatizmal hastalığın nedeni  olabilir.

 

5- Baldır ağrısı: Çok az bilinmekte olan ancak tehlikeli bir derin ven trombozudur. İki bacak arasında yer alan çap farkının yarattığı bacak ağrısı bacakların derin damarlarında oluşan bir kan pıhtısının da oluşumunu haber verebilir. DVT, obezite ya da ameliyat nedeni ile uzun süre yatakta yatmak zorunda kalan ya da uzun süreli seyahatten oluşan hareketsizlik, pıhtılaşmaya neden olabilecek ya da gebelik durumlarında doğum kontrol hapı alınmasının ardından sigara kullanmanın da etkisiyle belli durumlarda da kanser olarak görülebilir.

 

6- Yanan bacaklar ya da ayaklar: Ülkemizde nüfusun yaklaşık olarak dörtte birinde görülen diyabet hastalığı gerçeği de göz önünde tutulursa genel olarak görülen şikayetlerden bir tanesi de bacaklarda ve ayaklarda görülen yanma duygusudur. Bacak ve ayaklarda görülebilecek yanma duygusu periferik nöropatinin işaretlerinden bir tanesi olabilir. Bu, diyabet hastalığının dışında alkol kullanımı ya da vitamin eksikliğinin de nedeni olabilir.

 

7- Tıbben veya kombine olan ve açıklanmayan ağrılar: Yapılan test ya da muayenelerde hiçbir sebebe bağlanmayan ağrılar kendini fiziksel özelliklerle kendini gösteren depresyon da bu ağrılarda dikkate alınması gereken unsurlar olarak görülebilmektedir. Bu durumda kesinlikle bir uzmandan yardım ve destek almak gerekir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023