Modada Benjamin Button Etkisi

Modada Benjamin Button Etkisi

Bu içerik 940 kez okundu.
Reklam

Eskiden kadın ve erkeklerin kıyafetlerini belirlemedeki en önemli etken yaş faktörüydü. Çünkü kıyafetler olgunluğun, görmüş geçirmişliğin de göstergesiydi bir bakıma. İnsanlar evlendiklerinde, işe başladıklarında, çocuk sahibi olduklarında giyimleri de konumlarına göre değişiyordu. ‘Yeni evli adam pijaması’ gibi klişeler vardı mesela. Ya da Örneğin, 30’lu yaşlarına gelmiş çocuk sahibi olan bir erkek, kumaş pantolon gibi klasik giyimi tercih etmekteydi. Ya da 40’lı yaşlarına gelmişse, ekose pantolonlar, baklava dilimi desenli koyu renk kazaklar, gömlekler giymeyi tercih ediyordu. 50’li yaşlarına gelmiş bir erkek ise, artık iyice ‘olgun’ sınıfına girmekte ve yaşını başını almış bir insan olarak kumaş pantolon, ceket ve gömlek giymekteydi. Eskiye oranla insanların yaşam tarzı değiştiğinden dolayı artık giyim modası da yaşın etkisinden kurtularak tamamen özgürleşti. Sonuç; 30, 40 ve 50’li yaşların giyim tarzları eskiye oranla çok daha şık ve görünüşleri ise birbiriyle neredeyse aynı. Örneğin 30’lu yaşlarda Jean ve blazerler, ‘khaki koton pantolonlar, spor ayakkabılar, tişörtler erkekler tarafından rağbet gören kıyafet türleri.40’lı yaşlardaki erkekler ise şimdilerde, iş hayatında slimfit takımlar, bu takımları tamamlayıcı aksesuarlar, şık ayakkabılar oldukça rağbet görmekte. Peki, eski moda kıyafetlerle yeni moda kıyafetler arasındaki belirgin farkla neler?

 

Öncelikle, bermuda şortlar eskiden olduğu kadar şimdide severek tercih edilen kıyafet türleri arasındalar yalnızca aralarındaki fark, eskiden bol cepli üretildiklerinden dolayı, erkekleri kısa boylu ve şişman göstermekteydi. Şimdiyse dizin hemen altında biten bermuda şortlar oldukça spor ve havalı bir görünüm sağlıyor. Eskiden erkek giyiminde moda olup şimdi esamesi okunmayan kıyafet türlerinden biri de kadife fitilli pantolonlar. Kadife pantolonlar günümüzde o kadar demode ki, fitilli kadife pantolonları görünce koşarak uzaklaşsanız yeri. Eskiden moda olan ancak şimdi çok itici olan aksesuarlardan biri de bel çantaları. İtici görünmelerinden dolayı, bel çantalarından mutlaka uzak durmanız gerekli. Bunun yanı sıra günümüzde klasik giyimin ya da Jean’lerle birlikte giyilen ceketlerin her ortamda oldukça şık durduğunu söylemeden geçmeyelim. Yaz mevsimi geldiğinden dolayı, ayakkabıların çıkarılıp yerine giyilen parmak arası terlikler son derece şık. Ayakkabı modasında yaz mevsiminde giyilen sneakerler, spor ayakkabılar da erkeklerin en çok giydiği ayakkabı türleri arasındalar. Erkeklerin en yaygın olarak kullandığı kıyafet türleri arasında yer alan ve onları oldukça genç gösteren spor tişörtlerin ve çizgili ya da sade desenli spor gömleklerin ağırlığını da unutmamak gerek.

 

Ayrıca günümüzün modasında bileklikler, kemerler, spor saatler, güneş gözlükleri ve daha pek çok aksesuar çeşidinin de tartışılmaz bir yeri olduğunu mutlaka belirtelim. Kıyafet modasının eskiye oranla bu kadar çok değişmesinden dolayı giydikleri kıyafetlerden erkeklerin kaç yaşında olduğunu tahmin etmek artık eskisi gibi mümkün değil çünkü erkekler giyim konusunda artık yaş faktörünü pek dikkate almamaktalar. Yani artık giydiği kıyafetin türüne bakarak bir erkeğin 30 yaşında mı, 40 yaşında mı yoksa 50 yaşında mı olduğunu anlamak neredeyse imkânsız. Bu moda akımının ünlülere nasıl yansıdığına baktığımızda ise dünyanın gündeminde olan ünlü isimler arasında bu akımı ilk olarak David Becham’da görmekteyiz. Günlük hayatında oldukça spor giyinen Becham’ın 40 yaşında olduğuna inanmak neredeyse imkânsız. Bunun yanı sıra 50’li yaşlarda Türkiye’de yaşayan erkeklerin görünümleri, giyim tarzları biraz daha ağır bir görünüm olsa da, George Clooney, 50’li yaşlarını yaşayan ve havalı bir görünüme sahip olan ünlülerden biri. Modada başlayan ve ‘yaşsızlık’adı verilen bu yeni akım, Benjamin Button etkisi olarak yorumlanmakta. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023