Teknoloji hayatımızın neresinde

Teknoloji hayatımızın neresinde

Bu içerik 42857 kez okundu.
Reklam

Teknoloji hayatımızın neresinde? şöyle bir durup düşünüyorum da sabah uyandığımızda ilk olarak yaptığımız şey ne? Sabah kalkıp kahvaltı hazırlamaya koyulduğunuzda televizyonun düğmesine basarak bir yandan haber dinlerken veya müzik açarken diğer taraftan kahvaltı hazırlığına başlıyorsunuz. Özellikle de şimdiki nesil de yeni evlenenler ya da yalnız yaşamaya başlayanlar birçok yemeğin tarifini internetteki yemek sitelerinden öğreniyor ve uyguluyorlar. Elimizden hiç düşmeyen dokunmatik, android işlemcili tabletler, laptoplar, telefonlar ve benzeri daha birçok teknolojik ürün hayatımızda yerini almış durumda. Kullanmış olduğunuz ağlar, sosyal paylaşım siteleri sayesinde yediğimiz, içtiğimiz, gezdiğimiz her yer herkesin gözü önünde. 3 yaşındaki çocuğun sahip olduğu tablet onun yanındayken varlığınızı hissetmemesine neden olur ve çocuğunuz seslendiğinizde dahi sizi duymaz hale gelir ya da izlediği çizgi filme kendini öyle bir kaptırır ki sarsmadığınız müddetçe etkiniz altına alamazsınız. Her geçen gün çocuğunuzun aleyhine işlerken çocuk oyunları yerine asosyal olarak bir ekran karşısında bilgisayar oyunlarıyla yetişen bir nesil yetiştirmiş oluyoruz. 

 

Teknoloji hayatımızın neresinde? çalıştığınız atölyelerde, tekstil firmalarında, lokantalarda, bilişim sektöründe, araştırmada, sokakların ve şehirlerin izlenmesinde vb. gibi daha birçok yerde. Daha doğrusu teknoloji Hayatımızın her yerinde, her alanında ve her anında bizimle bütünleşmiş bir halde bulunuyor. Kimi zaman hayatımızda mükemmel kolaylıklar sağlayan teknoloji bazen de başımızı öyle çok ağrıtıyor ki… 

 

 Kendi Anne babamıza baktığımızda bu nesle uyum sağlayamamaktalar ve hayatlarında siyah beyaz televizyonun lüks olduğu bir dönemde yaşamışlar. Kendimize bakıyoruz hem ailemizden hem de şimdiki nesilden etkilenerek bir hayat sürdürüyoruz. Gelecek nesle baktığımızda ise kendimizden iz bulamayacağımız tamamen farklı, teknolojik aletlerle yaşayan, iletişim kuran, arkadaşlıklar edinen ve hatta evlilikler gerçekleştirerek hayatlarını etkileyen kararlar alan bir nesil görüyoruz. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken ve lehimize çalışırken kişiliğimizden, aile hayatınızdan neler götürüyor bir durup düşünmek gerekir. Evinizde aileniz ve çocuklarınız ile vakit geçirmezken saatlerce bir ekrandan dünyaya kapı açmak ne kadar doğru sizce. Ben kendimce bu değerlendirmeyi yaparken şimdi size soruyorum sizce teknoloji hayatımızın neresinde?

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023