Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

Bu içerik 1006 kez okundu.
Reklam

Son zamanlarda artan göbek sorunu ve obezite hastalığı özellikle bayanların sorun etmiş olduğu bir mesele halini aldı. Göbek bölgesinde biriken yağlarınızdan kimyasal ilaçlar ve naturel olmayan yöntemler ile kurtulmaya çalışmayın. Tonlarca para ödenen ve sağlığınızı tehlikeye sokacak yöntemler ile uğraşmadan kolay bir şekilde göbek bölgenizde biriken yağlardan kurtulabilirsiniz.

 

Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

 

1) Yemek Yerken Sıvı Tüketmeyin

 

Sabah, öğlen ve akşam gibi ana öğünleriniz ile birlikte sıvı tüketmemenizi söyleyen doktorlar ve diyetisyenler su dahil olmak üzere çok fazla ihtiyaç duymadıkça sıvı tüketmemeniz gerekiyor. Örneğin; bir balık ya da et yemeği ile tüketeceğiniz; kola, fanta ya da gazoz gibi asitli gıdalar sizin vücudunuzdaki glikoz miktarını arttır. Bununla birlikte almış olduğunuz protein de vücuda aynı anda girdiğinden öteri bu maddeler göbek bölgenizde birikir ve kısa süre zarfında yağa dönüşür. Böylece siz sağlıklı beslendiğinizi düşünüp protein aldım, diye sevinirken kilo alırsınız ve de vücudunuzdaki yağ oranında artmış meydana gelip göbeğiniz çıkmaya başlar.

 

2) Yemek Yemek için Acıkmanıza Gerek Yok

Birçok kişinin yanlış yaptığı ve de uzmanların son yıllarda sürekli dile getirmiş olduğu bir konu var. O da ana öğünler kadar ara öğünlerinize de önem verin, konusudur. Hemen hemen herkes sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği yiyor, ancak; ara öğünler ve kuşluk dediğimiz vakitlerde herhangi bir gıda tüketmeyip acıkmayı bekliyor. Vücudunuz açlık hissini size ilettiğinde sizler hızlı ve çok fazla yemek yiyorsunuz. Bu da göbek bölgenizde yağlanmaya neden olarak kilo almanıza olumsuz etki ediyor. Dolayısıyla da göbek bölgenizdeki biriken yağlardan kurtulmanız için acıkmanızı beklemeden yemek yemeniz gerekiyor. Bu uyarıya uyduğunuzda aradaki farkı görecek ve de hissedeceksiniz.

3) Yemeklerinizi Küçük Parçalara Ayırarak Tüketin

 

Yemeklerinizi kesildiği ya da olduğu şekilde tüketmeyin. Örneğin; ekmek dilimi tüketecekseniz bu dilimi küp küp olacak şekilde ayarlayın ve her küp ekmek dilimini yuttuktan sonra diğer yemek öğenize geçin. Küçük dilimler halinde yediğiniz ekmek, mideniz tarafından kolaylıkla hazmedilerek sindirilecektir. Aksi takdirde büyük parçalar sindirimi zorlaştıracak ve siz diğer yemek parçasını ağzınıza attığınızda ilk parça göbek bölgenizde yağlanmaya sebebiyet verecektir. Bu nedenle de göbek bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak ya da göbek bölgeniz yağların birikmesini istemiyorsanız; yemeklerini küçük parçalara ayırarak tüketmeye gayret edin.

4) Yüksek Hacimli Besin Gıdalarını Aynı Anda Tüketmeyin

 

Kendinize bir diyetisyen yardımı ile ya da internet üzerinden araştırdığınız bilgiler doğrultusunda bir yemek listesi hazırlayın. Bu listeye ana ve ara öğünleri yazdıktan sonra bu öğünlerde yenmesi gereken besin maddelerini yazın. Yazarken dikkat etmeniz gereken önemli bir detay var. O detay da; besinlerin hacimlerine dikkat etmeniz gerektiğidir. Yüksek hacme sahip olan yiyecekleri aynı öğün içerisinde yerseniz; ya da birbirine yakın zamana sahip olan öğünlerde tükettiğinizde göbek bölgesinde yağlanmaya yol açarsınız. Bu nedenle de göbek bölgesindeki yağlanmayı engellemek için yüksek hacimli besin gıdalarını aynı anda tüketmemeye özen gösterin.

5) Su İçerken Dikkatli Olmalısınız

 

Su bile yarıyor, şeklinde cümleler kuran bir kişi misiniz? O halde su içerken dikkatli olmanız gerektiğini bilmiyor ya da yudumlama tekniği ile su içmekten kaçınıyorsunuz. Suyu hızlı bir şekilde içtiğinizde ya da arka arkaya 2, 3 bardak suyu durmadan tükettiğinizde bu sizin kilo almanıza neden olur. Özellikle de göbek bölgenizde yağlanmaya sebebiyet verir. Bu nedenle de su içerken yudum yudum tüketim yapmalısınız.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023