Sirkenin Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Sirkenin Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Bu içerik 1132 kez okundu.
Reklam

Hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz ve son derece faydalı olan sirkeyi yalnızca salata ve sebze temizliğinde kullanıyoruz ancak o kadar farklı alanlarda sirkeden yararlanabiliriz ki; İşte size sirkeden farklı alanlarda yararlanabileceğiniz 10 farklı yer:

Özellikle 35 yaş ve üstünde olan kişilerin yapraklı takvimlerin arkasında yer alan pratik bilgilere aşinadır. Bu takvim yaprağı arkasında yer alan bilgilerin neredeyse tamamında sirkeden ve yararlarından bahsedilir. Öyleyse, marketlerde ya da satışa sunulduğu alanlarda çok da yüz vermediğimiz bu ürün gerçekten mucizevi bir özelliğe mi sahip. İşte size sirkenin farklı alanlarda kullanım özelliklerini sıralayalım;

Sebze ve Meyvelerinizi Temizlemek İçin Kullanabilirsiniz

Meyve ve sebzeleri yalnızda su ile durulayarak temizlemek çok da yeterli değil. Tabii olarak deterjan kullanımı da sağlık açısından bakıldığında uygun değil öyleyse 4 litre suya 4 yemek kaşığı sirke koyarak meyve ve sebzelerinizi öncelikle bu suda yıkayarak ve sonrasında normal çeşme suyu ile durulayarak sağlıklı şekilde temizlenmelerini sağlayabiliriz.

Elinizde Kalan Soğan, Sarımsak ve Balık Kokusunu Gidermek İçin Kullanabilirsiniz

Yemek yaparken kullandığımız soğan, sarımsak ya da balık gibi elimize sinen kokuları gidermek için; ön hazırlık safhasında yemek yapmaya başlamadan önce saf sirke ile ellerimizi temizleyerek başlarsak sonra elimize alacağımız hiçbir şeyin kokusu üzerimizde kalmayacaktır.

Yumurta Haşlarken Çatlamaması İçin Kullanabilirsiniz

Yumurtaları haşlayacağınız suya 1 litreye 2 yemek kaşığı sirke koyabilirsiniz. Böylece yumurtalarınız hem çatlamayacak hem de soyulması da son derece kolay olacaktır.

Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulmak İçin Kullanabilirsiniz.

Evinize sinen sigara, yanmış yemek ya da balık kokusunu sirke ile gidermeniz mümkün. Ağzı açık şekilde bulunduracağınız kaplara yarılarından fazla sirke doldurarak kokuların sindiği odalara yerleştirip, birkaç gün içinde tüm kokuların kaybolduğunu görebilirsiniz.

Kepek Sorunu İçin Kullanabilirsiniz

Eğer saçınızda kepek gibi bir sorun varsa, aldığınız her banyo sonrasında saçınızı durulayacağınız suya elma sirkesi ekleyerek saçımızı bu suyla durulayabiliriz. Bu şekilde kullanımın ardından hem kepek sorununuz azalacak hem de saçlarınız daha parlak bir hal alacaktır.

Zayıflamak İçin Kullanabilirsiniz

Diyet yaptığınız sürelerde ya da kilolarınıza dikkat ettiğiniz zamanlarda bir bardak su içine koyacağınız 1 kahve kaşığı kadar bal ve 1,5 kahve kaşığı elma sirkesini günde bir kez içmeniz doğrultusunda daha hızlı kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Sivilce ve Lekelerden Kurtulmak İçin Kullanabilirsiniz

Suya katarak biraz yumuşattığınız elma sirkesini, pamuk yardımı ile cildimizi temizleme işleminde kullanabiliriz. Temizleme işleminin ardından su ile durulayarak hem yüzünüzdeki lekelerden kurtulmanız mümkün hem de yeni oluşacak lekelerin de önlemini almış olursunuz.

Bulaşık Makinesinde Mutfak Malzemelerinde Leke Kalmaması İçin Kullanabilirsiniz

Bulaşık makinesinin parlatıcı koyulan gözüne sirke koyarak lekelerden kurtulabileceğiniz gibi zararlı kimyasallardan da uzak durarak sağlıklı bir bulaşık yıkama işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Mutfak Tezgahı Temizliğinde Kimyasal Kullanmamak İçin Sirke Kullanabilirsiniz

Mutdak tezgahınızda kimyasallardan korunmak ve deterjan ile temizlenen yerleri daha hijyen ve sağlıklı hale getirmek için sirke ile temizleyebilirsiniz. 1 litre suya iki bardak sirke koymanız hem doğal bir temizleyici elde etmenizi sağlarken hem de çok güçlü bir hijyen sağlayıcı olacaktır. Sirke ile temizledikten sonra da tezgahı iyice durulamak gerekiyor.

Kireç Tutan Çaydanlık ya da Isıtıcıları Temizlemek İçin Kullanabilirsiniz

 

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023