Ergenlik Döneminde Kızınıza Söylememeniz Gerekenler

Ergenlik Döneminde Kızınıza Söylememeniz Gerekenler

Bu içerik 1054 kez okundu.
Reklam

Ergenlik dönemi hem kızlar hem de erkekler için zor bir süreçtir. Ergenlik dönemi ile birlikte vücuttaki hormon dengesinde değişme olur ve bu durum da ergenliğe giren gençlerin düşünce tarzlarını, yaptıkları davranışları ve söylediklerini etkiler. Ergenlik dönemi özellikle kızlarda daha zorlu geçer. Genetik yapı olarak erkeklerden daha fazla duygusal olan kızlar için bu zor süreç yaklaşık 12 yaşında başlar ve kimi zaman 20 yaşına dek sürse de genel itibarı ile 18 yaşında artık son bulmaya başlar.

 

Ergenlik döneminde kızlara anneleri tarafından söylenmemesi gereken ya da sorulmaması gereken cümleler vardır. Aslında soru ya da cümleler annelerin iyi niyeti ile sorulmuştur ancak; hormon değişiklikleri nedeni ile ergenliğe giren kızlar bunu yanlış anlayarak ruhsal bunalıma girme eğilimi gösterir. Ergenlik döneminde kızınıza söylememeniz gerekenlere göz atalım:

 

1)   Kızım, Sence Bu Elbise Beni Şişman Mı Gösteriyor?

 

Bu soru aslında kızlara ergenlik döneminde sorulabilecek en kötü sorudur. Neden? Çünkü; ergenlik döneminde değişen hormonlar ve adet döngüsü sebebi ile kilo artmaları yaşanabilir ve bu oldukça normaldir. Uzun bir süredir zayıf olan ve ideal ölçülere sahip olan kızınız artık ergenliğe girmiş ve bunun sonucunda da kilo almaya başlamıştır. Kendini kilolu gören kızınıza Kızım, sence bu elbise beni şişman mı gösteriyor? Diye sormanız ergenliğe giren kızınızın kendini kilolu hissetmeye başlamasına neden olabilir.

 

2)   Bu Kıyafeti Mi Giyeceksin?

 

Ergenlik döneminde kızlara sorulmaması gereken sorulardan bir tanesi de bu kıyafeti mi giyeceksin? Ya da bunu mu giyeceksin? Şeklinde hitap edilen sorulardır. Yazımızın yukarısında da söz ettiğimiz gibi vücut yapısı değişmeye başlayan kızlar da göğüs büyümeleri, kilo artışları, basen büyümeleri gözlenir. Bu nedenle ergenlikten önceki kıyafetlere olan ilgilerde de daha fazla artış meydana gelir. Siz kızınızın giydiği kıyafetleri eleştirmezseniz; ergenliğe yeni girmiş olan kızınız size gelip Anne bu kıyafet bana yakışmış mı? Diye soracaktır. Bu soru karşısında da ılımlı olmalı ve sert tepkiler vermemeniz gerekmektedir. Aksi halde bir daha ki kıyafet kombinlerinde sizin yorumunuza başvurulmaz.

 

3)   Onu Yeme!, Kilo Alacaksın

 

Ergenlik döneminde meydana gelen değişikliklere baktığınızda hem kızlarda hem de erkeklerde meydana gelen ortak değişiklikler arasında ilk sıraya kilo almak yazılır. Kilo almak ergenlik dönemine girmiş olan her erkeğin ve kızın başına gelen bariz sorunlardan bir tanesidir. Bu nedenle de özellikle kilo konusunda hassas olan kızlara kilo alacağını söylemek onlar için büyük bir yıkım demektir.  Bu dönemde kilo almanın yanı sıra yemek yeme isteği de artar. Bu istek özellikle fast food diye hitap ettiğimiz; hamburger, patates kızartması ve sosisli gibi yiyeceklerdir. Kızınıza bu yiyecekleri yiyip kilo alacağını söylemek yerinde sizler de dışarı çıktığınızda fast food tercih etmeyerek kızınızı bu tüt kilo aldıran yiyeceklerden uzak tutabilirsiniz.

 

4)   Hadi ama, Biraz Spor Yap!

 

Genç kızlar spor yapmaya bayılırlar. Özellikle de TV ekranlarından spor programı izleyerek TV karşısında pilates, aerobik, oryantal gibi spor etkinliklerini yapmaya bayılırlar. Bu eğilimler kızınızda kendiliğinden oluşmalıdır. Siz kızınıza baskı yaparsanız o da inatçı olduğu bu dönemde size inat ile yapmayacaktır. Spor yapmasını söylemek yerine spor yapmaya teşvik etmeli ve özendirmelisiniz. Örneğin; çalışmadığınız bir gün TV karşısında spor yapın ve spor yaptığınız bu saatler içerisinde kızınız da evde olsun. Ardından tartıya çıkın ve kilo vermeye başladığınızı söyleyerek mutlu olun. Ardından kızınızın da size eşlik ettiğine şahit olacaksınız.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023