Üniversite Gençliğine Dair

Üniversite Gençliğine Dair

Bu içerik 1043 kez okundu.
Reklam

Üniversite de okuyan çoğu gencin en büyük sıkıntısı tabi ki dersler değil, böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İstisnalar illaki var ama ben daha çok genel üniversite yaşamından bahsetmek istiyorum. Üniversitelilerin en büyük sıkıntılarından biri paradır. İster az ister çok harçlık gelsin. O para asla ay sonuna kadar yetmez.

Peki parayı yettiremeyen bir üniversite öğrencisi ne yapar?

Bir öğrencinin harçlığı bitmeye yakınsa, her gün gittiği kafenin artık demirbaşları arasında sayılan arkadaş bir süreliğine kafeye gitmekten vazgeçer. Yada bir arkadaşa bakıp çıkar. Çünkü unutulmak istemez. Evden para isteyemez ,artık arayıp 'anne baba not alacağım' yalanına evdekiler kanmaz. Sırada arkadaşlar var. Eğer borcuna sadıksa üç beş bir şeyler toplanır ve o gün biter o parada. Ama borçlar ödenmiyorsa artık arkadaşlar da birkaç bahane ile başından savar. Kredi zaten hak getire, ay başında çekilip bir haftaya toz olan kredinin avansı da diğer hafta bitmiştir zaten. Sonuç olarak evde bütün ay pişmeyen sihirli makarnalar ortaya çıkar ve son bir hafta boyunca üç öğün makarnaya talim edilir. 

Üniversitelilerin yaşamında sadece sıkıntı paramı? Hayır sadece para değil. Bunun evi var, yurdu var, sevgilisi, ev arkadaşı, oda arkadaşı, yemeği, kirli çamaşırları yıkaması, çevresi, ortamı, giyimi kuşamı... Dersler aa doğru derslerde orada bir yerlerde işte. Sevgilin olur ama arkadaşların bizimle artık takılmıyorsun diye küser. Çamaşırlarını yıkamacıya verirsin ama tüm eşyalarının sokakta kurutulacağını bilmelisin. Oda arkadaşınla veya ev arkadaşınla anlaşmak zorundasın. Çevren olmalı fakat iyi bir çevren olmalı. Mutlu gününde yanındalar ama birde mutsuz günlerinde yanında olsalar keşke. Gençler arasında kullanımıyla 'tiki' takılacaksın ki ortamında ona göre olsun.

Yaklaşık 2-3 ay sonunda vizeler finaller zamanı başlar. Son birkaç gün içerisinde bütün notlar sınıftaki hiç konuşmadığın arkadaşlardan toplanır. Bir güzel ezberlenir ve sınava girilir. Eğer sözelse ortalamayla, sayısalsa yandın. Yinede sınavlar biter, sonuçlar açıklanır. Sonra ki bir kaç gün okula gitmemenin vicdan azabıyla yaşandıktan sonra ay başında bütün vicdan azabı ve pişmanlıklar yok olur. Üniversite öğrencisi ay başıyla birlikte yine aynı hayatına geri döner ve 4 sene böyle biter. 

İş hayatına atılmak istediğinde tüm yaptıklarının boş olduğunu anlar ama son pişmanlık fayda etmez. Bir bakar ki üniversite yaşamındaki rüya bitmiş ve hiçbir şey anlamadan 4 seneyi sadece uyuyarak geçirmiş.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023