Üniversitenin Öğrencilere Kazandıkları?

Üniversitenin Öğrencilere Kazandıkları?

Bu içerik 882 kez okundu.
Reklam

Memleketlerinden ayrılıp, başka diyardaki üniversitelere gelmiş öğrencilerin ilk hedefi okulu bitirmektir aslında. Fakat okulu bitirme aşamasında o kadar zorlukla karşılaşırlar ki ! Memleketinden ilk defa ayrılan öğrenci aslında oh kurtuldum şu yerden, artık anne baba stresi yok, daha özgür olacağım bundan sonra diye düşünmeye başlar. Evet aslında haklıdır bu düşüncesinde. Ama unutmayın her özgürlüğün bir bedeli vardır ve bu öğrenci de bu bedeli ödeyecektir zamanla.

Üniversite kapısına ilk adım atan öğrenci aslında hayata ilk adımını atmış sayılır. Neden mi ? Çünkü üniversite, öğrencinin ailesinden uzak kalacağı, kendi işini kendisi yapacağı ve bir çok sorumluluk alacağı bir yerdir. Ve ailesinden ilk defa uzak kalan bir öğrenci ise, durum ilk başta hiç de sandığı gibi olmayacaktır. Yaşadığı yeni bir ortama ayak uydurmaya çalışacak, insanları tanıyacak ve hem okul hem de hayatın yükünü taşımaya başlayacaktır artık.

Üniversitenin ilk yıllarında bu öğrenci, kendi yemeğini kendisi yapması gerektiğini anlayıp yemek yapmayı ve evini temizlemeyi öğrenecektir. Bu, öğrenciye bir evi yönetebilme sorumluluğu verecektir. İlk başlarda bir çok hata yapacak, belki yemeği yakacak belki aç kalacaktır ama bunlar işin güzel yanlarıdır aslında. Aynı zamanda parasını yönetmeyi de öğrenmeye başlayacaktır. Çünkü artık, yanında kendisinin her işini bedava yapan bir babası yoktur.

Zaman ilerledikçe arkadaşlar edinecektir. İlk başta çok samimi sandığı arkadaşlar bir an gelecek arkasından vuracaktır onu. Ve yere düştüğünde ayağa kendisi kalkmasını öğrenecektir bu şekilde. Çünkü ailesi artık ona yakın değildir ve hayatın zorluklarına kendisi dayanmak zorundadır. Düşe kalka arkadaşlarından darbe yiyerek veya çok samimi arkadaşlar edinip her aman onun yanında olacak dost sahibi olarak insan sarrafı olacaktır zamanla.

Biraz daha ilerleyen zamanlarda daha aktif olacak, birçok konuda aktivitelere katılacak ve daha sosyal olacaktır. İnsanları değerlendirmeyi, bir fikri nasıl beyan edeceğini, içinde bulunduğu ortama göre davranmayı öğrenecektir. Tabi bunları öğrenirken çok çetrefilli yollardan geçmesi gerekecektir. Ve öğrenme aşamasında aslında o bir şey öğrenmediğini sanacaktır.

Ve bir gün gelip kapısından içeri ilk adımı attığı üniversiteden mezun olup piyasaya çıktığında her şeyi çok daha iyi anlayacaktır. Geri dönüp üniversitede geçirdiği yıllara baktığında aslında hayata dair her şeyi öğrendiğini o zaman anlayacaktır bu genç öğrenci.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023