Doktorlara Şiddet

Doktorlara Şiddet

Bu içerik 963 kez okundu.
Reklam

Yıllarca okuyup gecesini gündüze katan doktorlarımıza işkence gibi hakaret, aşağılama yeri geldiğinde dayağa varan şiddet uygulanır oldu son günlerde. Önceden saygı duyulan doktorlarımıza halkımız artık şiddetle cevap veriyor. Doktora uygulanan şiddetin sebebi ne olursa olsun bir açıklaması yok bence.

Geçenlerde karşılaştığım bir olaydan ötürü etkilendim. Bu muydu yurdum insanı dedim kendi kendime? Ne zor koşullarda yetişmiştir belki kim bilebilir. Belki de ailesinde geçim sıkıntısı yaşayarak sonunda diplomasını eline alan genç bir doktora hastaların verdiği tepki çok üzücüydü. Aslında doktor kendini anlatmaya çalıştı ama maalesef hasta ve hasta yakını bir türlü ikna olmadı ve sonunda doktorla yumruklaşmaya kadar vardı sonuç. Çok güzel bir şey olmamakla birlikte eskiden önünde eğilerek durduğumuz doktorların bu denli şiddet görmesi aslında halkımızın bazı değerlerini kaybetme noktasına geliyor olmasını işaret eder gibi geldi. Sonrasında neler oldu bilinmez ama doğru bir davranış değildi.

Bazen güncel haberlerde de bu tarz vakaların yaşandığını hepimiz izliyoruz. Doktora şiddet arttı. Her ne kadar bize yanlış gelen bir şeyi bile dile getirmiş olsa en nihayetinde o bir doktor. Doğru bilgiyi verebilmek için senelerce okuyup çeşitli aşamalardan geçerek doktor sıfatını alıyor. Bu denli saygısızca yapılan hiçbir sözü ve davranışı doktorlarımızın hiç biri hak etmiyor. İşimize gelenleri söylediğinde muhteşem doktor oluyorsa işimize gelmeyen bir şeyi söylediğinde de en iyisini doktor bilir deyip uyum göstermemiz gerek bence.

Onca emeği verip de bu şekilde karşılık görecek insanlar değil doktorlar. Aksine onların gün boyu yaşadıkları zorlukları kendimizi onların yerine koyup düşünmeli insan. En azından kendi adıma öyle yapabiliyorum. Çünkü anlayabiliyorum gün içerisinde o kadar hastayla hata yapmadan uğraşıyorlar. Neyin doğru olduğunu tedavide neyin gerektiğini en iyi onlar biliyor.

Sonuçta doktorlar da insan. Robot değiller. Onlarında kendilerine göre sorunları, sıkıntıları olabilir. Her ne kadar sorunu da olsa bunu mesleğine yansıtmadan doğru tanıyı koyabiliyorlar. Verdikleri herhangi bir tepkide şiddet uygulamak vatandaş olarak yapılmamalı bana göre. Saygı duyulacak en iyi mesleklerden birini yapan doktorlarımıza yine saygı duymalı ve şiddete başvurulmamalı bence insan.

Ülkemizin her vatandaşı doktoruna sahip çıkmalı. Sebebi her ne olursa olsun doktora uygulanan şiddetin geçerli hiçbir nedeni yok. Sonuç olarak doktorlarımıza saygıyı eksik etmemeliyiz. Gelecek nesillere doktoruna saygı duymasını öğretmeliyiz. Zor bir meslek ve saygıyla karşılık bekleyen insanlardır doktorlarımız.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023