Çaresiz Sobalara Çare Bulunmalı

Çaresiz Sobalara Çare Bulunmalı

Bu içerik 903 kez okundu.
Reklam

Kış geldi sonunda. Havalar iyice soğudu. Kışın en çok sevdiğim yanı da sıcak çayını ve kitabını alıp cam kenarına geçip kitap okumak. Ben her ne kadar böyle düşünüyor ve kışın tadını böyle çıkarıyorsam uzaklarda bir yerlerde sobayla ısınıp bu sobadan ölen insanlar var. Benim için kış sadece üşümekten ibaretken kimilerine acı getirebiliyor.

Gelişen bir Türkiye var gözümüzün önünde. Hala bir şeyler eksik olsa da her geçen gün biraz daha gelişiyoruz. Bazı eksiklerimiz bazen canımızı çok acıtıyor. Özellikle kışın gelmesiyle ısınmak için bazı bölgelerde kurulan sobalardan oluşan zehirlenmeler. Acı geliyor bunlar. Hala bu tarz haberlerin akşam haberlerinde çıkıyor olması bir şeyleri yanlış yaptığımızı gösteriyor bence. Uyurken insana sinsice gelen ölüm adil gelmiyor bana. 

Çünkü soğuktan korunmak için yakılan soba ölüm getiriyor acı getiriyor parçalanmış aileler yaratıyor. Nice bebekler var annesinin koynunda soba zehirlenmesi yüzünden ölen ya da yokluktan yatağında zehirlenmeden dolayı can veren yaşlılarımız.

Bir çare bulunmalı artık 2015 yılında bu soba zehirlenmelerine. Biraz daha dikkatli olunmalı. Evinde ısınmak için kullanılan sobalar ölüm getirmemeli ocaklara. Hala sobalı evde yaşayanlar için çözüm bulunmalı. Mesela sobalı evlere yeni bir ısınma sistemi getirilmeli. Belki bütçe olarak aile uygun olmayabilir fakat yoksul halkın elinde bulunan yoksulluğunu beyan eden belgelerine ek olarak evine ısıtma sistemleri yerleştirilebilir. 

Her şeyde yardıma koşan bir ülkemiz var ve buna da mutlaka bir çözüm yolu bulmak isteyecektir. Küçücük bebeklerin büyümesi için, bu soba zehirlenmelerinden meydana gelen ölümlerin önüne geçebilmek için böyle bir çalışma yapılabilir bence.

Kış geldi ama bahara soba zehirlenmesinden ölen kişi sayısı bilançosu çıkacaktır. ‘’Bu yıl soba zehirlenmesinden gerçekleşen ölümler geçen yıla oranla daha fazla’’ şeklinde yapılacak haberleri duymak istemiyorum artık. Yapılan birçok hatayla beraber ülkemde hala sobadan zehirlenerek ölen insanların sayısını duymak istemiyorum.

Yeni başlanılan kentleşme ile beraber belki biraz olsun ölümlerin önüne geçiyor olabiliriz fakat hala kırsal kesimler de kullanılan sobalar var. Hal böyle olunca beklenmedik ölümler de meydana gelebiliyor. Bir an önce bunun önüne geçmek için bir şeylerin ucundan tutmak gerek.

Sobanın getirdiği ölümlere, parçalanmalara, acılara bir dur demek gerek.

izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023