İşadamının Porsche otomobili ve 450 bin lirasını çalan şüpheliler yakalandı

SAMSUN'da sigorta şirketi sahibi Okay Altın'ın (40) evinden içinde 450 bin lira değerinde para, ziynet eşyası ve antika para bulunan iki adet ev tipi çelik kasa ile 400 bin lira değerindeki Porsche marka otomobilini çaldığı iddia edilen biri kadın 7 kişilik çete, polisin takibi sonucu Samsun ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandı

İşadamının Porsche otomobili ve 450 bin lirasını çalan şüpheliler yakalandı
İşadamının Porsche otomobili ve 450 bin lirasını çalan şüpheliler yakalandı
Bu içerik 1024 kez okundu.
Reklam

SAMSUN'da sigorta şirketi sahibi Okay Altın'ın (40) evinden içinde 450 bin lira değerinde para, ziynet eşyası ve antika para bulunan iki adet ev tipi çelik kasa ile 400 bin lira değerindeki Porsche marka otomobilini çaldığı iddia edilen biri kadın 7 kişilik çete, polisin takibi sonucu Samsun ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.


Olay, 10 ay önce Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi'nde meydana geldi. Samsun'da yaşayan Mehmet A., (24), Veysel Ç. (42) Gülcan S. (19) ile İstanbul'dan gelen arkadaşları Eşref K. (38), Hamit Ç. (21), Faruk A. (29)  Ali O. (44) daha önceden tanıdıkları sigorta şirketi bulunan Okay Altın'ın evini soymaya karar verdi. 12 Mayıs 2015'te şüphelilerden Hamit Ç. ve Eşref K., başlarına şapka takıp, Okay Altın evde olmadığı sırada evine girdi. Diğer şüpheliler de çeşitli noktalarda gözcülük yaptı. İki şüpheli evin yatak odasında bulunan ve içinde 450 bin lira değerinde para, ziynet eşyası, antika para ve Okay Altın'a ait Porsche marka otomobilin yedek anahtarı bulunan iki adet ev tipi küçük çelik kasayı poşetlere koyup kaçtı. Evinin soyulduğunu anlayan Altın, polise giderek şikayette bulundu. Polis bu olayla ilgili soruşturma yürütürken 3 Ekim 2015 günü yine polise giden Okay Altın, park halindeki piyasa değeri 400 bin lira olan 34 AZD 01 plakalı Porsche marka otomobilinin çalındığını söyleyip şikayette bulundu.


300 GÜVENLİK KAMERASI KONTROL EDİLDİ


Her iki olayın aynı kişiler tarafından yapıldığını düşünen polis Samsun'un Bafra İlçesi, merkez İlkadım İlçesi ile Ankara yolu üzerinde bulunan 300 ayrı ev ve işyerinden güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Ekipler, ayrıca Ankara ve İstanbul güzergahı arasında bulunan tüm illerin İl Emniyet Müdürlükleri'yle de bağlantıya geçti. Yapılan çalışma sırasında çalınan otomobilin önce Bolu'nun Gerede İlçesi'ne daha sonra da Çamlıca gişelerinden giriş yaparak İstanbul'a gittiği belirledi.


ÖZEL EKİP YAKALADI


Kurulan özel ekip İstanbul'a giderek şüphelilerin yakalanması için teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takibin tamamlanmasının ardından her iki olaya karıştığı iddia edilen şüpheli 7 kişi, 3 gün önce İstanbul ve Samsun'da yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait İstanbul'da 4 Samsun'da da 4 ev ve 1 araçta arama yapan polis ruhsatsız 2 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda tabanca mermisi, 3 adet ecstacy hap ve Okay Altın'a ait bin lira değerinde 1 adet kol saati ele geçirdi. Yapılan soruşturma sırasında altınların büyük bir kısmının İstanbul'da bozdurulduğu tespit edilirken, çalınan otomobil ise halen bulunamadı.


ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin bir kısmı suçlamaları kabul ederken, bir kısmının da suçsuz olduklarını söyledi. Öte yandan ele geçen saat sahibine teslim edildi. Üç gün boyunca polis tarafından sorgulanan 7 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023