Emet'te suda arsenik oranı yüksek çıktı

KÜTAHYA'nın Emet ilçesindeki şehir şebeke suyunda arsenik oranı yüksek çıktı

Emet'te suda arsenik oranı yüksek çıktı
Emet'te suda arsenik oranı yüksek çıktı
Bu içerik 1156 kez okundu.
Reklam

KÜTAHYA'nın Emet ilçesindeki şehir şebeke suyunda arsenik oranı yüksek çıktı. Emet belediyesi, hoparlörlerden vatandaşların şehir şebeke suyunu içmemesi için uyarı anonsları yaptı.


Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Emet ilçesindeki şehir şebeke suyunda ölçüm yapıldı. İlçeye Köprücek mevkiindeki 5 kuyudan verilen şebeke suyunun kaynağından alınan su numunelerinde standartlara göre 10 mikrogram/litre olması gereken arsenik oranı 16 mikrogram/litre çıktı.  Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri Emet Belediyesi'ne durumu bildirerek vatandaşların evlerindeki çeşmelerden gelen suyu içme suyu olarak kullanmamaları istedi. Yetkililer arsenik oranı yüksek çıkan suyun bulaşık ve çamaşır yıkamada kullanılabilineceğini belirtti.


Emet Belediyesi de hoparlörlerden "Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün talebi üzerine ilçemizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan köprücek mevkiindeki lokasyon 1. 2, 3, 5 ve 6 nolu kuyuların ve şebeke uç noktasından alınan su numunelerinin arsenik oranları yönetmelik sınırları değerinin üzerinde tespit edildiğinden şebeke suyunun ikinci bir ilana kadar içme suyu olarak kullanılmaması önemle halkımıza duyurulur" anonsları yaparak vatandaşları uyardı. 


Emetlilerin ilçe merkezindeki 20'den fazla sokakta bulunan ve başka kaynaktan gelen çeşmelerdeki su ile marketlerde satılan sularla içme suyu ihtiyacını karşılayacakları belirtildi.


Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, içme suyunda farklı kaynak arayışlarına gittiklerini belirterek, "Umutlu köyü ile Yenice beldesi arasında bulunan Sorgun mevkiinde Devlet Su İşleri tarafından çalışmalar yapıldı. Burada bulunan 2 milyon metreküp suyun ilçeye getirilmesi ve gölet yapılması için çalışma başlatıldı. Plan ve proje ihalesi tamamlanan göletimizin yatırım  programına alınmasını bekliyoruz . Göleti tamamlandığında ilçemiz sağlıklı dağ suyuna kavuşacak" dedi.

 

 
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023