Kırıkkale'de Çocuk Hakları Kurulu toplantısı

KIRIKKALE Çocuk Hakları Kurulu toplantısı, Vali Ali Kolat başkanlığında gerçekleştirildi

Kırıkkale'de Çocuk Hakları Kurulu toplantısı
Kırıkkale'de Çocuk Hakları Kurulu toplantısı
Bu içerik 804 kez okundu.
Reklam

KIRIKKALE Çocuk Hakları Kurulu toplantısı, Vali Ali Kolat başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çocuğun aile içerisinde olduğu gibi toplum hayatındaki yerinin çok önemli olduğunu söyledi. 'Sığınmacıların Sosyal ve ekonomik Yaşama Entegrasyonu' kapsamında sığınmacı çocuklar için 120 bin TL bütçe ayrıldığı belirtildi.


Vali Ali Kolat toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemize sığınan çocukları da unutmayarak, onlara da hizmet sunmak istediklerini belirterek, "Çünkü hepimiz bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarız. Çocuğun aile içinde olduğu gibi toplum hayatında da yeri çok büyüktür. Her yönden iyi yetiştirilmiş çocuklar geleceğin güvencesi olacak ve Türk toplumunun kalkınmasında önemli görev yapacaklardır. Fakat, her çocuk eşit şartlara sahip olamıyor maalesef. Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması için konulan 'Çocuk Koruma Kanunu' ile mağdur çocuklarımıza daha iyi yaşam olanakları sunulmaktadır. Bu konudaki hizmetlerin daha da iyileştirilmesi için işbirliği içinde çalışmalıyız. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir" dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, 2015 yılında yaptıkları ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozdemir, 'Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu' kapsamında 15 sığınmacı çocuğa ailelerinin yanında Cumartesi-Pazar günleri Kırıkkale Lisesinde Türkçe öğretildiğini belirterek, "Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 120 bin TL bütçe ayrılan bu proje kapsamında 1070 sığınmacıya destek ve yardımda bulunulacaktır. Bu proje ile sığınmacı ailelerin ve dolayısıyla çocukların suça karışmaları önlenecektir" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023