Antalya OSB çiçek açtı.

ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, 2015 yılında 10 farklı türde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ile 60 bin çalı grubu bitkisi üretti

Antalya OSB çiçek açtı.
Antalya OSB çiçek açtı.
Bu içerik 789 kez okundu.
Reklam

ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, 2015 yılında 10 farklı türde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ile 60 bin çalı grubu bitkisi üretti. Üretilen çiçeklerin yüzde 50'si bölge sanayicisine ücretsiz dağıtıldı.

Yeşil bir çevre oluşturmak için ihtiyaç duydukları çiçek ve bitkileri kendi seralarında yetiştirmeye başlayan Antalya OSB Müdürlüğü, geçen yıl 10 farklı türde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ile 60 bin çalı grubu bitkisi üretti. Üretilen çiçeklerin yüzde 50'si bölgede faaliyet gösteren tesislere ücretsiz olarak dağıtılırken geri kalanları da bölgenin peyzaj düzenlemelerinde kullanıldı.

DOĞAYA SAYGI

2013 yılında kurdukları sera ile Türkiye'deki diğer OSB'ler içerisinde bir ilkin öncülüğünü yaptıklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Antalya OSB, çevre duyarlılığını her şeyin üstünde tutan bir anlayış ile yönetilmektedir. Layık görüldüğü 'Türkiye'nin En Çevreci ve En Yeşil OSB'si ödülleri ile duyarlılığını söylemde bırakmadığını eyleme döktüğünü göstermiştir. Amacımız, Antalya'mızın dokusuna uygun, turizm ve tarım faaliyetleri ile bütünleşik bir yapı kurarak kentimize her açıdan katma değer sağlamaktır" dedi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Antalya OSB'yi botanik bahçesini andıran bir görünüme kavuşturmak için ekiplerin aralıksız çalıştığını aktaran Bahar, "Bölgeye 2008 yılından bu yana yaklaşık 27 bin ağaç dikildi. OSB'nin kapısından içeri girildiğinde bir sanayi bölgesinde değil de sanki bir üniversite kampüsünde dolaşıyormuşsunuz hissini yaratmak için çalıştık ve bugün bunu başardığımıza inanıyorum. Bu bizim için bir gurur vesilesidir" dedi.

 

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTACAK

2016 yılında bölgedeki yeşil alan miktarını artırmayı planladıklarını ve bunun için gerekli hazırlıkların aylar öncesinden başladığını söyleyen Bahar, seralarında ürettikleri kış dönemi çiçek ve bitkilerin dikime hazır hale geldiğini kaydetti. 12 farklı türdeki bu çiçekleri kısa zamanda toprakla buluşturacaklarını ifade eden Ali Bahar, "Ayrıca gelen talepler doğrultusunda bu çiçeklerin bir bölümünü yine sanayicilerimize dağıtarak sadece bölgemizin değil tesislerimizin de yeşile bürünmüş bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız" diye konuştu.



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023