CHP'li Karaoba'dan AK Partili Başkan Çetin'e eleştiri

"Vatandaşın oyuyla gelinen makam gözdağı için kullanılmaz"

CHP'li Karaoba'dan AK Partili Başkan Çetin'e eleştiri
CHP'li Karaoba'dan AK Partili Başkan Çetin'e eleştiri
Bu içerik 824 kez okundu.
Reklam

"Vatandaşın oyuyla gelinen makam gözdağı için kullanılmaz"

 

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, AK Partili Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in yerel seçimler sonrası tazminatsız işten çıkardığı 50'ye yakın belediye işçisinin açtıkları davaları kazanması üzerine, evlerine imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım tutanağı göndererek gözdağı verdiğini söyledi.


CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, dün (Perşembe) akşam partisinin Eşme İlçe Teşytilatı'ın ziyaret etti. Burada, partililerin ve AK Partili Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin tarafından son yerel seçimlerin ardından tazminatsız işten çıkartılan işçilerin sorunlarını dinledi.


İşten çıkartılan 50 işçinin belediyeye açtıkları davaları kazandıklarına dikkati çeken Karaoba, "Belediye bunun üzerine gözdağı vermek için davaları kazanan işçilerden 10'unun her biri 50 yıllık olan evlerine imara aykırı oldukları gerekçesiyle yıkım tutanağı gönderdi. Bu uygulama makamı kullanarak, işçilere davalarını çekmeleri için gözdağı vermekten başka bir şey değil. Belediye imara aykırı konut arıyorsa, öncelikle Eşme Belediye Meclisi'ndeki AK Partili bazı isimlerin oturdukları konutlara bakabilir. Hiçbir belediye başkanı halktan aldığı oyla geldiği makamı, vatandaşa gözdağı ve tehdit için kullanamaz" dedi.


"ÖNEMLİ OLAN VİCDANİ HUKUK"


Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in, imarla aykırı olduğu yönünde tutanak hazırlatacaksa, işe önce kendi meclis üyelerinin konutlarından başlaması gerektiğini vurgulayan CHP'li Karaoba, şöyle konuştu: 


"Yazılı hukukun dışında, bir de vicdani hukuk vardır. Vicdani hukuk, tüm kural ve kaidelerin üstündedir. Toplumun yönetimi vicdansızların eline geçmişse, mazlumların sürekli ezildiği ve zalimlerin ise her geçen gün palazlandığını görürüz. CHP Uşak İl Teşkilatı olarak, vicdansızlarla mücadelemiz her durum ve şartta devam edecektir. Konuyla ilgili görüşmek üzere belediye başkanından randevu talep ettik. Verilen randevuda işçilere ödenmesi gereken tazminat ve imara aykırı olduğu iddia edilen evlerle ilgili görüşme yapacağız. İşten çıkartılanların mağduriyetlerini giderene kadar bu olayın peşini bırakmayacağız."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023