Dağcılardan nefes kesen tatbikat

NİĞDE'de Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, dağda arama kurtarma tatbikatı yaptı

Dağcılardan nefes kesen tatbikat
Dağcılardan nefes kesen tatbikat
Bu içerik 1554 kez okundu.
Reklam

NİĞDE'de Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, dağda arama kurtarma tatbikatı yaptı. 

Çamardı İlçesi Demirkazık Köyü bin 300 rakımlı Cımbar Boğazı'nda tatkibat yapan ekipler, senaryo gereği, ipte asılı kalan iki yaralı dağcıyı kurtardı. Kurtarma ve müdahale tatbikatında 27 personel, 1 ambulans, 7 araç yer aldı. Dağcılar mahsur kaldıkları yerden başarılı bir şekilde indirilerek sedye ile taşındı ve 112 Ambulans ekiplerince Çamardı Devlet Hastanesi'ne gönderildi. 

Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar konuyla ilgili açıklamasında afet, deprem, sel, çığ, kaybolma ve boğulma gibi olaylara hazır olmak amacıyla bu tür tatbikatlar düzenlediklerini söyledi. Türkdamar "Dağcıların kaybolması konusunda Demirkazık'ta tatbikat yaptık. Senaryoyu arkadaşlar üç haftadır çalışıyorlar. Üç ekip tatbikatı sorunsuz bir şekilde tamamladı. Dağda kalan iki şahsı da sağlıklı bir şekilde kurtardı. Tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023