Çipras'tan Avrupa'ya: Demokrasi ve özgürlük ilkelerimizden vazgeçersek yeniliriz

Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, Avrupa'ya "Eğer Avrupa'yı kapatırsak (duvar örersek) teröristler galip gelir. Teröristleri ancak demokratik, özgür ve dayanışma içerisindeki bir Avrupa tercihinde kararlılık gösterebilirsek yenebiliriz." şeklinde seslendi.

Çipras'tan Avrupa'ya: Demokrasi ve özgürlük ilkelerimizden vazgeçersek yeniliriz
Çipras'tan Avrupa'ya: Demokrasi ve özgürlük ilkelerimizden vazgeçersek yeniliriz
Bu içerik 601 kez okundu.
Reklam
Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, Avrupa'ya ″Eğer Avrupa'yı kapatırsak (duvar örersek) teröristler galip gelir. Teröristleri ancak demokratik, özgür ve dayanışma içerisindeki bir Avrupa tercihinde kararlılık gösterebilirsek yenebiliriz.″ şeklinde seslendi.

Yunan Başbakan Aleksis Çipras, Paris saldırılarının ardından bakanlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Mülteci akının devam ettiği bir dönemde gerçekleşen terör saldırıları sebebiyle Avrupa kapılarının kapatılabileceği endişesi sezilen videolu bir mesaj yayınlayan Çipras, terörü lanetlediğini vurguladı.

″Paris'te meydana gelen saldırı kördü ancak hedefi vardı. Demokrasi, özgürlükler ve Avrupa'nın çokkültürlülüğüne bir saldırıydı.″ diyen Çipras, Fransa halkı ve hükümetiyle dayanışma içerisinde olduklarını anlattı.

″İLKELERDEN VAZGEÇERSEK TERÖRİSTLER GALİP ÇIKAR″

Çipras, şu önemli konulara değindi: ″Teröristlerin barbarlık ve planlarına engel olmalıyız. Teröristler eğer bizi korkutur ve ilkelerimizden vazgeçirmeyi başarırlarsa galip gelirler. Eğer içerisinde korkak halkların yaşadığı kapalı (duvarlar örülü) bir Avrupa'ya yönlendirirlerse başarılı olacaklardır.″

″DEMOKRATİK VE ÖZGÜR AVRUPA'DA KARARLILIK GEREKİR″

″Teröristleri ancak demokratik, özgür ve dayanışma içerisindeki bir Avrupa tercihinde kararlılık gösterebilirsek yenebiliriz″ vurgusunda bulunan Yunan Başbakan, teröristlerin acilen dışlanması gerektiğini belirtti.

Mültecilere Avrupa kapılarının kapatılmaması gerektiği imasında bulunan Çipras, şöyle devam etti: ″Şiddet dairesi ve savaşları durdurmak zorundayız. Evlerinden ayrılan ve bizzat teröristler tarafından kovalanan mülteci dramına ve Akdeniz'de boğulmalarına çözüm bulmalıyız. Bütün Avrupa halkları için güvenli bir ortam oluşturmak durumundayız.″

″DAHA ÇOK ÖZGÜRLÜĞE VE HÜMANİZME İHTİYACIMIZ VAR″

″Avrupa dün ve bugün olduğu gibi yarın da demokratik ve özgür bir yer olarak kalacaktır.″ diyen Aleksis Çipras, ″Bugün her zamankinden daha çok Fransız Devrimi'nin hümanizm ve özgürlüğünü güçlendirmek durumundayız.″ diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023