ABD'den Yine Silah Desteği

ABD Savunma Bakanlığı tarafından terör örgütüne PYD'ye silah verilmesi onaylandı.

ABD'den Yine Silah Desteği
ABD'den Yine Silah Desteği
Bu içerik 1258 kez okundu.
Reklam

ABD Savunma Bakanlığı diğer adıyla Pentagon tarafından dün  Donalt Trump tarafından önerilen terör örgütü olan PKK'nın Suriye'de aktif olan PYD'ye silah verilmesi talimatı kabul edildi. 

Pentagon Sözcüsü Açıkladı

Pentagon sözcüsü olan Dana White tarafından yapılan yazılı bir açıklama içerisinde şunlar yer  : " Dün Başkan olan Trump tarafından gerk görülen bir durum onaylandı. O gerek görülen durum ise DEAŞ karşısında Rakka'da açık bir zafer kazanmak amacıyla SDG yani Suriye Demokratik Güçlerinin Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak durumuydu. Bu nedenle de Savunma Bakanlığı bu konuda yetkilendirildi. 

SDG tekrardan Rakka'yı ele geçirebileceği bu nedenle de silaha ihtiyacı olduğu kararına varıldı ancak SDG'nin  başını çekenler ise PYD ve PKK olarak biliniyor. 

Türkiye'nin Kaygılı Olduğunu Biliyor

Pentagon sözcüsü Türkiye'nin bu silahlandırma konusunda kaygılı olduklarının farkında ve şu açıklamayı yapıyor bu konuda : "Türk halkına ve hükümetine ABD'nin NATO müttefiklerimize ek güvenlik risklerini engellemek ve korumak husunda güvence vermek istiyoruz." diyerek bir açıklama yaptı. 

Silahlar Ne Tür Olacak ?

Silahların küçük silahlar olacağı,  mühimmat, makineli tüfekler, zırhlı ve zırhlı olmayan araçlar ve teknik ekipmanlar ile  sınırlı kalacğaı açıklandı. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023