Gani Harmandar: Dar ve sabit gelirli perişan halde

Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, yaşanan enflasyondan dolayı dar ve sabit gelirlilerin perişan hale geldiğini savunarak, "Ekim ayında yoksulluk sınırı değerlerinin artış göstermesi çok düşündürücüdür." dedi.

Gani Harmandar: Dar ve sabit gelirli perişan halde
Gani Harmandar: Dar ve sabit gelirli perişan halde
Bu içerik 585 kez okundu.
Reklam
Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, yaşanan enflasyondan dolayı dar ve sabit gelirlilerin perişan hale geldiğini savunarak, ″Ekim ayında yoksulluk sınırı değerlerinin artış göstermesi çok düşündürücüdür.″ dedi.

Ülkede yoksulluk sınırında yaşayanların sayısı artıyor. Türk Büro-Sen Şube Başkanı Harmandar, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı 2015 Ekim ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarının iç açıcı olmadığını dile getirdi. Harmandar, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ekim 2015 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 144,10 TL olarak hesaplanırken, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 4 bin 332,87 TL olarak belirlendiğini kaydetti. Ekim ayında 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre yüzde 0,15 oranında arttığına dikkat çeken Harmandar, çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre yüzde 0,33 oranında artarak bin 651,02 TL ye ulaştığını kaydetti.

Sendika Şube Başkanı, Ekim 2015 itibarıyla ortalama 2 bin 407,22 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcamasının maaşının yüzde 42,59’unu oluşturmasına karşılık, konut giderinin ise yüzde 27,47’sine denk geldiğine işaret etti. Harmandar, şu ifadeleri kullandı: ″Geçen ay bir memur, ortalama maaşının yüzde 70,06’sını yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kalmış, diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise geriye maaşının yüzde 29,94’ü kalmıştır. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Ekim 2015 maaşından geriye yalnızca 720,72 TL kalmıştır. Harcama kalemlerinde yaşanan artışlar dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı perişan etmiştir. Ekonomideki bu olumsuz gelişmeler yetmiyormuş gibi, Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde enflasyon farkı hesabını değiştirerek memur ve emeklilerinin cebinden maaşlarının yüzde 1,8’inin çalınmasına göz yumması son darbeyi vurmuştur.″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023