Alman Federal İçişleri Bakanı: Vatan kavramını aşırı sağcılara bırakmamalıyız

Almanya’da mültecilerin gelişiyle birlikte kimlik, vatan ve inanç tartışmalarının arttığını söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “İnsanların yaşam ve çalışma alışkanlıkları değişti. Burada doğup büyüyen birisi Amerika’da yaşıyor. Vatan şimdi neresi?" dedi. Bakan, mülteciler sorunuyla birlikte aşırı sağcıların vatan kavramını kötü niyetle kullanmalarına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Alman Federal İçişleri Bakanı: Vatan kavramını aşırı sağcılara bırakmamalıyız
Alman Federal İçişleri Bakanı: Vatan kavramını aşırı sağcılara bırakmamalıyız
Bu içerik 633 kez okundu.
Reklam
Almanya’da mültecilerin gelişiyle birlikte kimlik, vatan ve inanç tartışmalarının arttığını söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “İnsanların yaşam ve çalışma alışkanlıkları değişti. Burada doğup büyüyen birisi Amerika’da yaşıyor. Vatan şimdi neresi?″ dedi. Bakan, mülteciler sorunuyla birlikte aşırı sağcıların vatan kavramını kötü niyetle kullanmalarına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Maiziere, vatan kavramının aşırı sağcılar tarafından suiistimal edilerek kendi çıkarları için kullandıklarını söyledi. Başkent Berlin’de ″Vatan, kimlik ve inanç″ konulu programda konuşan Bakan de Maiziere, Almanya’ya mülteci akını nedeniyle aşırı sağcıların insanlarda oluşan korkuları kullanarak ″Vatan″ kavramını kötü niyetle kullandıklarını belirtti. ″Vatan nedir? Neresidir?″ sorusunu yönelten de Maiziere, küreselleşen dünyada artık insanların doğdukları yerlerde değil, istedikleri yerde yaşadıklarını dile getirdi. Radikal ve aşırı sağcılara ″vatan″ kavramını art niyetle kullanmalarına müsaade etmeyeceklerini söyleyen bakan, dünyada 60 milyon insanın mülteci konumunda olduğuna dikkati çekti.

″HEM İSLAM HEM DE KENDİ DİNİMİZ HAKKINDA BİLGİMİZ OLMALI″

Almanya’da İslam’ın toplumda belirgin şekilde varlığını gösterdiğini söyleyen de Maiziere, mülteci akınıyla birlikte Müslüman göçmenlerin sayısında artış yaşandığını dile getirdi. Federal İçişleri Bakanı de Maiziere şöyle konuştu: ″Din ve inanca ilginin azaldığını iddia ediliyor. Aksine dinin ve inancın toplumdaki değeri artıyor. Bizler İslam hakkında bilgi edinmezsek, Şii ile Sünni arasındaki farkı bilmezsek, rahibeler ile Müslüman kadınların başörtüleri arasında ki farkı bilmezsek doğru iletişim kuramayız. Aynı şekilde kendi dinimiz ve kültürümüzü iyi öğrenmeliyiz. Almanya’daki faklı dinden ve inançtan insanlara ‘Bizim inançlarımıza değerlerimize neden saygı göstermiyorlar’ demeden önce bizim kendi değerlerimizi öğrenmemiz gerekiyor.″

Federal İçişleri Bakanı de Maiziere ayrıca, Almanya’da yabancı düşmanlığı ile mücadele, açıklık gibi konulardan taviz vermeyeceklerini kaydetti.

″ALMANCA ORTAK DİL OLMALI″

Almanya’ya gelen mültecilerden ülkede kalma perspektifi olanların Almanca öğrenmeleri için çalışma yaptıklarını hatırlatan de Maiziere, gelecek yıl ülkede 400 bin insanın uyum kurslarına devam edeceğini bu rakamın geçen yıla göre iki kat arttığı bilgisini verdi. Almanya’ya gelen mültecilerin “Yeni komşu ve yeni mesai arkadaşları″ olacaklarını ifade eden Bakan de Maiziere, mültecilerin gelişiyle birlikte Alman toplumunun kimlik ve inancı yeniden keşfettiğini vurguladı. Bakan de Maiziere, mülteci yurtlarında kalan göçmenler arasında ortak dilin Almanca olmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023