Engellilerin Sosyal Refahı İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kongresi

Engellilerin Sosyal Refahı İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kongresi

Bu içerik 903 kez okundu.
Reklam

Merhaba sevgili okurlarım, engelliler adına oluşturulan bir çok örgütün bir araya gelerek nasıl daha iyi bir yaşam oluşturmak ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına yaptıkları çalışmalardan bahsetmek istiyorum.

 

Fiziksel Engelliler Federasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Samsun Engelliler Federasyonu, Türkiye Körler Federasyonu, İşitme Engelliler Federasyonu ve Engelli Hakları Federasyonu üyeliklerini içinde toplayan Engelliler Konfederasyonu; engellilerin mesleki, kültürel, sosyal ve ekonomik çıkar ve haklarının korunarak geliştirilmesi, toplumsal olarak hayatın her alanında oluşturulan ayrımcı düzenleme ve uygulamaların giderilmesi, demokratik alışkanlıklar ve düşünceler edinmiş, toplumun tüm kesimleriyle eşit olanak ve haklara sahip, özel ihtiyaçları önemle dikkate alınan kişiler olarak toplumsal hayata etkin şekilde katılımlarını sağlamak, engelliliğe yol açılma neden ve sonuçların ortadan kaldırılması için faaliyet göstermekte olan farklı engelli örgütlerin temsilcileri olan federasyonlar içinde eşgüdüm sağlanması amacı ile kurulan bir sivil toplum örgütüdür.

 

Engelliler Konfederasyonu, engelli kişilerin problemlerine odaklanan yeni çalışma ve etkinliklerle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Konfederasyon 9 Ekim 11 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara'da uluslar arası bir katılıma sahip olacak bir Engellilerin Sosyal Refahı Açısından Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kongresi gerçekleştirecek.

 

Hepinizin bildiği üzere 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun'da açık alanların, binaların, ulaşım ve bilgi hizmetlerinin yanında iletişim ve bilgi teknolojilerinin de engelliler tarafından bağımsız ve güvenli olarak kullanılabilir ve ulaşılabiliyor olması gerekiyor. Günümüzde bilgi ve bilişim teknolojilerinin geldiği durum bütün toplumsal hayatı neredeyse her alanda etkiliyor. Bilgi çağı olarak geçen zamanımız iletişim, bilişim ve bilgi teknolojilerinin tüm insanlığın istihdam, üretim, sağlık ve eğitim gibi bir takım temel sorunlarının çözülmesinde ya da başka bir ifade kullanmak gerekirse refah düzeylerinin yükselmesinde ciddi oranda rol oynamakta. Bu gerçeğin farkında olan ve kabul eden Konfederasyon, engellilerin de Bilgi Çağı'nı yakalayabilmeleri için düzenliyor bu kongreyi.

 

Kongrenin temel amacı, konunun uluslar arası ya da ulusal taraflarını yani; engelli örgütlerini, akademik kurumları, kamu kurumlarını ve bilgi teknolojileri çerçevesinde çalışmalar sergileyen sektörülen kurum ya da kuruluşlar ile konuya duyarlı olan tüm toplum temsilcilerini bir arada toplayarak sorun ve problemlere çözüm yolları aranması ve bulunması yönünde tartışma ortamı sağlayacak. Kongrede engelliler için çalışma yapacak olan tüm uygulayıcılar, akademisyenler ve konuya duyarlılık gösterenler deneyim ve bilgilerini paylaşırken aynı zamanda çözümler üzerinde de odaklanma sağlayarak çıkış yolu bulmak adına önemli bir adım atılacak.

 

Kısacası Engellilerin Sosyal Refahı Açısından Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kongresi engellilerin hayatını doğrudan bir şekilde etkileyecek iletişim ve bilgi teknolojilerinin hali hazırdaki durumlarının değerlendirilmesi, bilimsel ve uygulama alanlarının tartışılması, denetim ve bilgilerin paylaşılması, engellilerin sorunlarına yönelik çözümler bulunmasına yönelik kaynak oluşturulması ve bu doğrultuda da katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Kongrenin bilimsel içeriğinde poster bildiri, sözel sunumlar, atölye çalışmaları, panel ve konferanslar yer alacak. Ayrıca katılımcılar tercihlerine göre bir takım sosyal etkinliklerde de yer alabilecekler. Kongrede Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli aynı zamanda Kongre Başkanlığı'nı da yapacak ve konu ile ilgili araştırmacıları, akademisyenleri ve bu alanda çalışan tüm uygulayıcıları kongreye davet ediyor.

 

Bence kongreye katılacak ve katkı sunacak olan tüm ilgili kişiler, engellilerin de bu bilgi çağına ayak uydurması adına bir adım atılmasına olanak sunmuş olacaklar. Katılım ne kadar çok olursa bu konudaki ilerleme ve sorun çözme ivmesi de o derece yüksek olacaktır. Yani en önemlisi engellilerin kazanacak olması.

 

Engelsiz bir hayat dileği ile...

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023