Mark Zuckerberg En Zenginlerden Oldu

Mark Zuckerberg En Zenginlerden Oldu

Bu içerik 967 kez okundu.
Reklam

Facebook sosyal medya ağını birçok kişi kullanıyor ve hatta şunu demeliyim ki; Facebook sosyal medya hesabı olmayan yok. Bugün baktığımızda yeni doğacak ya da yeni doğan çocukların yanı sıra aynı zamanda da köpek, kedi, kuş gibi evcil hayvanların dahi sosyal medya hesabı olmaktadır. Sosyal medya platformları arasında en fazla kullanılan Facebook iletişim ağı ile birçok kişi paylaşımlarda bulunuyor ve bu paylaşımları ile belki de Facebook fenomeni bile oluyorlar. Facebook sadece duyguları ve de düşüncelleri ifade etme portalı değil; aynı zamanda da fenomen olma mekanıdır.

 

Facebook hesabı açmak hepimiz biliyoruz ki; ücretsiz. Bu nedenle de bazen kaçamaklar yapmak, yakalamalar yapmak bir Facebook hesabı dahi yetmez bir duruma geliyor. Bunun yerine 3 hatta 4 Facebook sosyal medya hesabı olan tanıdıklarınızın olması artık oldukça fazla normal sayılan bir durum halini aldı. Durum böyle olunca da sadece Facebook hesap sayıları artmadı; ayrıca da Facebook kurucusu ve aynı zamanda da CEO’du Mark Zuckerberg’in de geliri artmış oldu. Mark Zuckerberg Facebook sayesinde en fazla gelir elde eden kişilerden bir tanesi oldu. Liste oldukça kalabalık ama Mark Zuckerberg aşağılarda değil; sadece 9. Sırada ve onu bu sıraya koyan Facebook kullanıcıları olarak kendimizi alkışlamalıyız, diye düşünüyorum.

 

Peki, ne oldu da Mark Zuckerberg birden bire 9. Sıraya yükseldi? Bunun sebebini aslına bakarsanız dün yaşadık. Dün Facebook sosyal medya ağının var olan hisseleri bir  anda tavan yaptı. Bu durumdan da nasibini hiç şüphesiz Facebook ağının kurucusu ve aynı zamanda da CEO’su Mark Zuckerberg aldı. Facebook hisselerinin birden artmasına Dünya ekonomisi şaşkınlıkla karşılamış oldu. Facebook hisseleri %120 oranında bir artış sergilemiş oldu. Facebook sosyal medya ağının hisselerinin artması yönünde yapılan açıklamalar ve de istatistikler sonucunda Mark Zuckerberg ismi bir anda 9. Sıraya fırlayarak Dünya ekonomisine katkı sağlayan v aynı zamanda da en fazla kazanan 9. Kişi oldu.

 

Facebook soysal medya ağının hissesinin dün Facebook kurulduğundan beri en yüksek seviyesini yaşadı. Bunun sonucunda da Mark Zuckerberg Dünya en çok kazananlar listesinde 9. Sıraya fırladı.

 

Facebook hisseleri dünden sonra 100 Dolar sınırına kadar geldi.  Sosyal medya ağları arasında dev olarak gözlenen Facebook, %25 artış yaşadı. Hisse 2012 senesinden itibaren %120 oranında bir artış göstermiş oldu. Facebook sosyal medya ağının aynı zamanda da piyasa değeri açısından bir değer hesaplaması yapıldı. Facebook’un 2015 Temmuz ayı itibari ile piyasa değeri tam tamına 275 Milyar Dolar. Bu da demek oluyor ki; Facebook sosyal medya hesabı olan kullanıcılar resmi ve de ciddi bir platformda üye olarak paylaşımlarını gerçekleştirmektedirler.

 

FACEBOOK HİSSEDARLARI SON DERECE MUTLU 

 

Facebook sosyal medya hesabının hissedarlar oldukça fazla. Tabi bu hissedarlar son derece mutlu bir şekilde hissedarlıklarını karlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Facebook’un hissedarlarının yanı sıra aynı zamanda da bu hisselerin artmasına ve piyasa değerinin yükselmesine şüphesiz en fazla Facebook kurucusu ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg seviniyor.

 

Bloomberg sitesine göre Zuckerberg, dünya kapsamında en zengin kiler listesinde 9. Sırada yer alıyor. Facebook ağının hissedeki yükselişi ile birlikte 43 Milyar Dolara yükseliş gösterdi.

 

Facebook CEO’su hisselerde meydana gelen artış ve aynı zamanda da listede 9. Sıraya yükselmesi ile birlikte IKEA'nın kurucusu ve bunun haricinde de İsveç'in en zengin kişisi Ingvar Kamprad'ı geride bırakarak daha fazla ön plana geldi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023