Dolar Fiyatları ve Türkiye

Dolar Fiyatları ve Türkiye

Bu içerik 1027 kez okundu.
Reklam

Dolar Fiyatlarında Artış Devam Ediyor

 

Dolar fiyatlarında meydana gelen artış son hızla devam ediyor. Türkiye ekonomisini olağan dışı şekilde etkileyen Dolar artışlarında Türkiye’nin sonu ne olacak? Sorusunu sormaya devam ediyoruz. Ekonomistler tarafından yapılan açıklamaya göre; Dolar Kuru artmaya devam edecek ve Dolar’ın artışında duraklama olmaması sonucunda birçok borçlu zarar etmiş olacak.

 

Yılbaşından İtibaren Dolar Kuru’nda Meydana Gelen Artışlar

 

Yapılan istatistikler sonucunda Dolar Kuru’nda takvimler 01.01.2015 tarihini gösterdiğinden itibaren meydana gelen artış istatistiklerini sıralayalım. Yaklaşık 5 aya yakın bir sürede Döviz Mevduatı 155 Milyar Dolar’dan 160 Milyar Dolar’a çıktı. Bu tabloya baktığımızda Döviz Mevduatı’nın 1 ayda 1 Milyar Dolar artı gösterdiğini görmekteyiz. Bu durum sonucu olarak da Dolar fırlamaya devam ediyor.

 

Türkiye Halkı Ne Olacak?

 

Bunlar resmi tablolardı. Bir de işin halk tarafı var tabi. Türk Halkı Dolar’ın artması nedeni ile Dolar Kuru ile yaptığı borcunu ödeyemiyor. Bankalarda Dolar yatırımı olanlar tereddütte ve birçok yatırımcı bozdursak mı düşer mi? Diye analiz yaparken acele eden geçen ay bozduranlar bu ay bozduranlardan daha fazla zarar etti, gerçeği ortaya çıktı. Peki, ama neden? Aslında her ne kadar ekonomik bir durum olarak gözükse de tamamen siyasetle ilgili bir durum bu. Bunun sebebi; ülke yöneticileri bir açıklama yapıyor, ardından Dolar Kuru düşüyor, bir açıklama yapıyor ardından bu sefer tam aksine Dolar Kuru çıkıyor. Tabi ki arada en mağdur konumda olanlar şüphesiz Türk Halkı oluyor.

 

Dolar Arttı, İthal Ürünler Alınamadı

 

Dolar fiyatlarının artması nedeni ile dış ülkelerden kendi ülkemize almış olduğumuz yiyecek, içecek ya da giyim gibi ürünlerde Dolar Kuru’ndan hesaplama gördüğünden dolayı ve Türk Halkı TL bazından alışveriş yapınca ortaya fahiş fiyatlar çıkıyor. Tüketicilerin çoğu hem şaşkın hem de kızgın. Aslına bakarsanız bu sefer öfkeli olanlar sadece tüketiciler değil; aracılarda öfkeli. Neden mi?, çünkü; onlarda fazla fiyata aldığı ürünleri satmakta zorlanıyorlar ve hatta ellerinde mal kalıyor. Bu durumda da şüphesiz ki zarar ediyorlar. Bu noktada kendimize ve diğer vatandaşlara sorduğumuz tek bir soru var o da…

 

Türkiye Nereye Gidiyor?

 

Komşu ülkelere baktığımızda Yunanistan, Rusya gibi ülkeler ekonomik kriz ile neredeyse savaş halinde. Durum böyle olunca da sadece bir sınır ile belirlenen yanı başımızdaki ülkelerin kriz yaşaması bize Türkiye Nereye Gidiyor? Sorusunu sordurtuyor. Ekonomik krizin tıpkı bir virüs gibi Türkiye’ye sıçrayacağından korkuyoruz. Başta düşük gelirli aileler ve banka borcu olan aileler olmak üzere; ekonomik kriz hepimizi korkutuyor. Bazılarımız ise Türkiye’de kriz var, ancak şu anda hissedilir derecede değil, diyor. Bu nedenle de Türkiye’de zor dönemler bizi bekliyor, sonucuna varıyoruz. Gözlerimiz ekonomist, ülke yöneticileri ve Merkez Bankası’nda dikizleme yapıyorlar.

 

Dolar Fiyatları Ne Kadar?

 

Dolar fiyatlarının atmaya devam ettiğini belirtmiştik. 2 hafta önce ile şu anki zamanı karşılaştırarak bir analiz yapmak gerekirse; geçen hafta Dolar Kuru 2,64 TL’ydi ve biz daha bu orana yüksek diyorken, bu hafta Dolar Kuru 2,73 TL’den alıcısını buldu. Bu nedenle de birçok kişi 1 Dolar Ne Kadar? Diye sormaktan adeta korkuyor.

 

Dolar 3 TL Olursa…

 

Bu hafta 2,70’li seviyelerden satılan 1 Dolar’ın 3 TL olup olamayacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Ekonomistler Dolar Borcu olanlara daha fazla beklememesini tavsiye ediyor ve Dolar yatırımı yapanlara ise Dolarlarını kısım kısım bozdurmaları konusunda öneri yapılmaya devam ediyor. Dolayısı ile de Dolar Kuru bir süre daha trend olacağa benziyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023