Minecraft'a İmza Kampanyası

Minecraft'a İmza Kampanyası

Bu içerik 1008 kez okundu.
Reklam

Minecraft adlı oyun birçok küpün bir araya gelerek çeşitli tasarımlar oluşturulan, iki ya da üç boyutlu şeklinde oynanan bir oyundur. İki buçuk milyar dolara Microsoft’un satın aldığı bu oyun şiddet içerikli sahneler içerdiği için, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından incelemeye alındı. 

 

Minecraft oyununun farklı bölümleri bulunuyor ve ayrıca da tüm bölümler boyunca hayatta olmak için büyük mücadele veriyor. Vermiş olduğu mücadele boyunca yaratıklarla savaşıyor, çok çeşitli eşya yapabiliyor, kendi yaptığı silahlara büyü, tılsım katabiliyor. E böyle olunca da oynayan, oynadıkça daha çok keyif alıyor. Onun devamında ise küple tasarlanan savaşçı karakter, eğer ölecek olursa savaştığı dünyası yok oluyor ve oyun en baştan yeniden başlıyor. Oyunun içerisinde her çeşit malzeme kullanarak, açlık gibi, tecrübe deneyim gibi, can sınırı gibi, kısıtlamalar olmadan kendi el yapım silah tasarımları yapabiliyor.

 

Buraya kadar oyun gayet güzel ve normal gibi görünebiliyor. Fakat işte oyunun yasaklanması isteğine neden olan bölümlerin devamında, çeşitli saldırgan yaratıklar, iskelet, örümcek cadı, zombi, katil tavşan, gardiyan ejderha, dev gibi karakterler bulunuyor. Daha da sonrasında seviyeler aşılıp ilerledikçe oyuncular kendi yaptıkları tahta silahlarla müttefiklerini, arkadaşlarını ve hatta kadınları bile öldürebiliyorlar.

 

 İşte bu nedenle bu oyunu yasaklanması yönünde birçok şikâyetler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurular yapıldı. Bu şikâyetlerin üzerine bakanlık oyunu inceleme kararı aldı.

 

Şikâyette bulunan bütün ebeveynler aile fertleri bence haklılar, çünkü bu oyunu oynayan kişiler istem dışı olarak bilinçaltında kalan, kadına şiddet, insan öldürmek gibi duyguları bilinçaltına yerleştiriliyor. Bu zamanda zaten sanal alem tamamen çocuklarımızın beynini uyuşturmuş durumda iken, birde bu tür oyunlar ile çocuklarımızın yanlış olan davranışları doğru olarak nitelendirmesi olasılığı, tüm anne ve babaları endişelendiriyor.

 

Bu durum küçük yaşta olan çocuklar için ilerleyen dönemlerde daha büyük sorunlara, kadınlara şiddet uygulamalarına ve hatta insan öldürme duygusunu kadar psikolojik probleme neden olabiliyor. Bu oyunun şiddet içerikli olduğunu fark eden tüm ebeveynler bu oyunun kaldırılması için sürekli şikâyette bulunuyorlar. 

 

Bu oyun Amerika da bile şiddet içerdiği için tartışma konusu olmuşken, bizim insanlarımızın tepki ermesinden daha doğal ne olabilir ki. Hangi anne baba çocuğunun bilincinin bu tür oyunlarla kirletilmesini ister? 

 

Her geçen gün de sanal alem ile teknolojinin bizlere neler getireceği endişesi git gide büyüyor. İleriki zamanda çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor, sorusu akıllarda sabit olarak duruyor. Umarız ki çocuklarımız bilinçli yetişerek doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek kıvama gelirler. Ülkemizin gelişmesinin iyi olduğu alanların gerçeği göz ardı edilemez. Ama bu gibi oyunları zararsız diye düşündüğümüz anda kadına, arkadaşına şiddet içermesi detayı biz ebeveynlere, çocuklarımıza daha çok dikkat etmemiz düşüncesini aşılıyor.

 

Minecraft Oyununu Sevenler Nasıl Tepki Veriyor?

 

Tabi bir de bu yasaklanma olayının oyun severler tarafından bakış açısı var. Tüm oyun severler bir araya gelerek, oyunun kaldırılmaması için imza topluyor. Kendilerince şiddet içermediği düşüncesini savunup, başka oyunların içinde daha fazla şiddet içeren bölümlerin olduğunu sürekli dile getiriyorlar. Aslında haklılar ama oyunun kaldırılmaması konusunda değil, başka oyunların içinde de şiddet içeren sahnelerin olduğu gerçeğinde haklılar. 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendilerine gelen tüm şikâyetleri dikkate alarak Minecraft oyununu incelemeye aldılar. Yaptıkları incelemede oyunun içerisinde şiddete yönelik eğilimlerin olduğu düşüncesine vardıklarında, bu oyunun ülkemiz çapında yasaklanması için tüm hukuki yollara başvurarak oyunun yasaklanmasını sağlayacaklar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023