Cahilliğin Verdiği İlim!

Cahilliğin Verdiği İlim!

Bu içerik 41700 kez okundu.
Reklam

Dünya’nın genelin de her yıl gerçekleştirilen ve Ülkeler arası kıyas yapılan kitap okuma oranlarında her zaman ki gibi Türkiye son sırada yer alıyor. Son yapılan araştırmalara göre dememe lüzum yok, çünkü okuma alanında yapılan her araştırmanın son sırasında Türkiye yer alıyor, hangi yıl olduğu pekte önemli değil yani. 

 

Milletçe okumayı sevmeyen bir yapımız var. Bunun en büyük nedeni aslında geçmişe dayanıyor. Bu millet hala üzerinde ki cahilliği atabilmiş değil. Hangi cahillik diyeceksiniz. Tabi ki harf inkılabinin yapıldığı dönemin cahilliği. Bir toplum düşünün, savaştan yaralı çıkmış, varı-yoğunu neredeye kaybetmiş, yeni inkilaplar gerçekleştirmiş, yeni bir rejimin yolunu tutmuş vb. Bunlar elbette kolay şeyler değil. Yapılması gerekir miydi? O zamanlar mecburiyetti belki de, bilemeyiz. Ama inkilapların başında yapılan en büyük değişiklik kuşkusuz harf inkilabıdır. Bu öyle bir inkilap ki, alimler, bilginler, öğretmenler, profesörler yani koca bir millet gözlerini sabaha açıyor ve cahil olarak uyanıyor. Türk milleti işte böyle bir cahilliğin verdiği geçmiş ile bugünleri yaşıyor. Yani şimdi ne demek istediğimi daha iyi anladınız. 

 

Dünya genelinde son sıralarda yer alsak ta hatta 0,1’lik bir sonuç ile sıralamada olsak ta, iyi yönde değiliz. Kendimizi geliştirmek adına hiçbir şey yapmayan, günde 8 saate kadar televizyon izleyen ve yine günde sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayıran bir milletin cahilliği bu. İşin kötü tarafı ise teknolojinin gelişimiyle okullarda dahi iPad dönemine geçilirken kitapların önemi ve değeri gittikçe azalmaya devam ediyor. 

 

Yapılan yine bir araştırmaya göre okunan kitapların büyük bir bölümünü aşk romanlarını oluşturuyor. Yüzde on’luk bir orana sahip olan düşünce kitaplarında da durum hiç şaşırtıcı değil. Okuyan kısımda sadece aşk romanları okuyarak günü birlik heyecan yaşıyorlar. Açık açık söylemem gerekirse okuyan bir millet olsak bile boş okuyan bir millet olacağız bu kesin. Böyle olduğu sürece de araştırmalarda daima son sıralarda olacağız. Acı bir durum. Gerçeklerin göz ardı edilmesi demek cahilliğin daha da çok büyümesi demektir. Okumayan bir milletten okutmayan bir millete dönüşüyoruz. Cahilliğin verdiği ilim doyurmayan yiyecek gibidir. Yiyoruz ama doymuyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023