Evde Yapacağınız 5 Krem Formülü ile Selülite Doğal Çözüm

Evde Yapacağınız 5 Krem Formülü ile Selülite Doğal Çözüm

Bu içerik 1079 kez okundu.
Reklam

Kadınların ne yazık ki kaderinde var olan selülit probleminde kadınlar tek başlarına değiller. Kadınların %90 oranında selülit problemi yaşadığı ortadadır. Ancak bu sorun edilecek bir durum değil. Selülitlerinizden kurtulmak için mutlaka bir uzmana görünmeniz ya da bakım ürünlerine bir servet yatırmanıza gerek yok. Özellikle bacaklarınızda oluşan portakal kabuğu görünümündeki selülitleri evde kendiniz hazırlayacağınız bir takım formül ve kremlerle en aza indirebilirsiniz.

 

Bu formüllere Ev Yapımı Peeling ile başlayabiliriz. Peeling ve yoğun maskeler sellülit sorununu ortadan kaldırmak için en hesaplı yollardan biridir. Mineral açıdan oldukça zengin ve doğal cilt soyucu su yosunu kan dolaşımınızı harekete geçirecek ve selülit sorununuzu azaltmanıza yardımcı olacaktır. Evde hazırlanacak olan vücut peelinginin temel malzemesi yosundur. Yosunu nereden bulacağım diyerek dertlenmeyin. Bazı aktarlarda ya da internette satılan toz yosun ile bal, misket limon suyu ve kil ile karıştırılarak ortaya bir nemlendirici çıkar ve tedavi için oldukça ideal bir karışımdır.

 

Bu karışımı yapmak için malzemeler; üç yemek kaşığı su yosunu (çekilmiş olması gerekiyor), 55 gram deniz tuzu, 60 ml zeytinyağı, bir damla esansiyel yağ

 

Peki bu malzemeleri nasıl hazırlayacaksınız? Edindiğiniz bütün malzemeleri karıştırın ve cam bir kavanoza koyun. Her gün duş yapmadan önce selülit sorunu yaşadığınız alana masaj uygulayarak yayın. Duş yaptıktan sonra da nemlendirici kullanmanızda fayda var. Bu ev yapımı olan peelingi her gün kullanmanız mümkündür.

 

Bir diğer tarif de Yosun Maskesi'dir. Bu son derece masrafsız olan yosun maskesi sayesinde geçici olarak bacaklarınızda yer alan selülit görünümü bir miktar azalmasına yardımcı olacaktır. Çünkü balın içeriğindeki nemlendirici ve limon suyunda bulunan asit özellikleri cilt için oldukça iyi bir kombinasyon oluşturmaktadır.

 

Yosun maskesi için gerekli olan malzemeler: 20 gram su yosunu, 125 ml yeşil kil, 60 ml misket limonu suyu, 1 yemek kaşığı bal ve 3 yemek kaşığı sıcak su

 

Hazırlanışı: Öncelikle su yosununu öğütmek ve ardından yeşil kil ile karıştırmak gerekiyor. Ardından sıcak su, bal ve limon suyunu karıştırarak bacaklarınıza sürün ve strece sarın. 25 dakika kadar beklettikten sonra durulayın ve bu uygulamayı haftada bir gerçekleştirin.

 

Domates Püresi İksiri: domates püresi içinde yüksek dozda likopen barındırmaktadır. Taze domates tüketerek kazanacağınız likopenin çok da fazla oranını püre tüketerek almanız mümkün olacaktır. Bu konuda yapılan araştırmalar neticesinde antioksidan içeriği taşıyan ürünlerin UV kaynaklı güneş hasarlarını da azaltma konusunda etken olduğu ve aynı zamanda da kolajen azalmasını da engellediği görülmektedir. Cildinizde oluşan kolajenleri koruyan yağ tabakasının üstünü kapatan deri tabakasının sağlıklı kalınlığa ulaşmasına ve yağ hücrelerinin meydana getireceği ve dışarıdan tümsekli ve kötü görüntüyü azaltmaya, ayrıca selülitlerin de daha az görülür olmasına yardımcı olacaktır.

 

Su Mucizesi, her gün içeceğiniz 8 ya da 10 bardak su vücudunuzun su ihtiyacını karşılar ve cildin dolgunlaşmasına yardımcı olur. Ayrıca cildin de çukurlu bir görüntüye kavuşmasına da engel olur. Su oranı yüksek olan besinler de cildin su ihtiyacını karşılar. Mesela yeşil yapraklı sebzeler, salatalık ve kavun başta olmak üzere bütün taze sebze ve meyveler hem düşük kalorilidir hem de bol miktarda su içerir. Bu durum da kilo kontrolünü daha kolay sağlamanıza ve selülit yapan yağların azalmasına neden olur.

 

Keten tohumu ise östrojen seviyesini ve kolajen üretimini arttırır. Kahvaltılık gevreğe katacağınız 2 yemek kaşığı keten tohumunu yoğurtla ya da sade bile tüketebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023